El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de Blanes ha anunciat que no entrarà a l'equip de govern integrat de moment per PSC i CiU. L'equip de govern liderat pel socialista Miquel Lupiáñez té vuit membres: els quatre del PSC i els quatre de la federació nacionalista. Amb els dos representants republicans, hauria sumat deu membres, xifra que tampoc li atorgaria la majoria absoluta del ple, que és d'onze, ja que consta de 21 regidors.

En un comunicat signat pels dos regidors d'Esquerra, Àngel Canosa i Albert Sanz, i la presidenta local d'ERC, Assumpta Pla, exposen que després de la constitució del nou ajuntament, Esquerra va mantenir la segona tanda de negociacions, ja amb PSC i CiU de forma conjunta. I, si bé no van arribar finalment a un acord, sí que va servir per «parlar i acordar temes», afirmen els republicans.

Esquerra defensa que «tot allò que hem treballat plegats acabi essent una ferma realitat» i recorda els compromisos adquirits, com ara que es faci la consulta ciutadana sobre la perllongació de la C-32, la qual «tots defensàvem als nostres programes». Així mateix, reclama una major transparència i informació de cares a la ciutadania, de manera que serveixi perquè torni a confianr en la classe política.

També han comunicat que portaran al ple l'adhesió de Blanes a l'Associació de Municipis per la Independència. ERC de Blanes ha precisat que per aquest motiu es van posar en contacte amb l'ANC local per oferir-los que els seus representants encapçalin «la defensa d'aquest objectiu que volem que sigui part de la història de Blanes camí de la nova República Catalana».

ERC també aposta perquè la taula de l'habitatge sigui «un lloc de feina i de participació real, sense el rebuig de ningú ni de cap persona o associació, parteixi del plantejament que parteixi».