L'equip de govern de Blanes va exposar ahir als més de 300 treballadors de l'Ajuntament el nou cartipàs municipal. L'organització municipal de les àrees de govern està estructurada en tres grans blocs: Recursos Interns, Territori i Serveis a les Persones. En aquest tercer grup hi ha quatre polítics: l'alcalde Miquel Lupiáñez (PSC) encapçala les àrees de Participació Ciutadana, Comunicació Institucional i la Ràdio Municipal; Quim Torrecillas (CiU) Cultura i Festes, Gestió Documental, l'Arxiu Municipal, la Biblioteca Comarcal, i el Servei de Català; Joel Comas (CiU) Esports, Salut i Qualitat de Vida, i Joventut; i Susana Ramajo (PSC) Acció Social, Educació, i Cooperació i Solidaritat.

Pel que fa al segon àmbit, el de Territori, Pepa Celaya (PSC) serà la responsable d'Urbanisme, Seguretat i Protecció Civil; Txell Salarich (CiU), de Promoció de la Ciutat (que engloba les àrees de Formació i Ocupació, Economia, Comerç i Empreses), Turisme, Activitats i Mercats, i Fires, i Juanjo Navarro (CiU) d'Enginyeria, Obra Pública, Brigades Municipals, Medi Ambient i Mobilitat. Finalment, a l'àrea de Recursos Interns, Nicolás Laguna (PSC) s'encarregarà d'Hisenda i Patrimoni, Recursos Tecnològics, Recursos Humans, l'Oficina de l'AMIC, i de Serveis Jurídics i Contractació.

La decisió respecte a quins polítics es responsabilitzen de cada àrea s'ha fet, segons va informar l'Ajuntament, ajustant-se als perfils i habilitats que tenen cadascun dels vuit regidors, llevat d'alguns casos en què ha estat a petició pròpia. Dels vuit membres amb què compta l'equip de govern, n'hi ha dos que tindran dedicació exclusiva per, segons l'Ajuntament, la importància de les respectives àrees que lideren: l'alcalde i Meritxell Salarich.

L'equip de govern es troba en minoria, de manera que ahir va reiterar la voluntat que es pugui comptar amb la incorporació de més partits per assolir una majoria més ampla .

Quant als plens, el nou govern estudia modificar la duració màxima de les intervencions dels regidors. Segons el ROM (Reglament Orgànic Municipal), quan es debaten els punts a l'ordre del dia hi ha un primer torn amb un màxim de temps de cinc minuts, i un segon torn d'un minut. Com que hi ha vuit forces polítiques, els plens podrien acabar incomplint un dels punts del ROM que preveu que han de començar a les 8 del vespre i finalitzar a les 12 de la nit. Per això, una proposta ha estat plantejar a les diferents forces polítiques reduir aproximadament a la meitat aquests temps d'intervenció modificant el ROM, i l'altra que els mateixos partits intentin autoregular-se.