La Policia Nacional ha detingut 22 persones en una operació que ha permès desmantellar una xarxa que es dedicava a la importació, confecció i distribució d'articles de moda i d'equipacions esportives falsificades, a la qual han intervingut més de 16.000 peces valorades en un milió d'euros.

En roda de premsa a Barcelona, el director de la Policia, Ignacio Cosidó, ha destacat la importància d'aquesta operació, que ha emmarcat en un pla estratègic per lluitar contra la pirateria per posar fre a les falsificacions i el frau i aconseguir un marc de seguretat econòmica per a les empreses.

La xarxa ara desarticulada comercialitzava sobretot rèpliques de prestigioses marques de moda i d'equipacions esportives de clubs de futbol de la Lliga Espanyola i de l'NBA en basars de Lloret de Mar (Selva), on les venien a un preu molt semblant a l'oficial.

Segons les dades aportades per Cosidó, entre el 2013 i el 2014 s'han intervingut a Espanya un total de quatre milions de peces tèxtils falsificades, gairebé un milió de joguines -alguns d'ells suposaven un risc per a la seguretat-, 220.000 joies i rellotges falsificats, 170.000 CD's i DVD's pirates i gairebé un milió d'euros en efectiu dels beneficis d'aquestes xarxes.

Des de principi d'any, la Policia Nacional manté activades a Espanya un total de 122 investigacions contra la falsificació, de les quals 97 són contra trames que atempten contra la propietat industrial i 31 contra la propietat intel·lectual (continguts) -la suma supera les 122 perquè en alguns casos es produeixen els dos delictes-