Guitart Hotels celebra el 60è aniversari

Els primers Premis Climent Guitart són per a Luz Casal, el Celler de la Vinyeta, el Banc dels Aliments i Pol Monja

27.06.2015 | 07:47
Guitart Hotels celebra el 60è aniversari

El grup hoteler Guitart Hotels va commemorar el seu 60è aniversari amb un acte presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i que va congregar 300 convidats a l'hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar per gaudir del menú elaborat per figures del panorama gastronòmic actual i conèixer els guardonats en els I Premis Climent Guitart. Els  guardons són una iniciativa nascuda per honorar la memòria de l'hoteler Climent Guitart i Pascual.

En aquesta primera edició, els guardonats van ser: Luz Casal, per la seva extensa trajectòria musical i la seva personalitat lluitadora; el Celler la Vinyeta, per tractar-se d'una explotació de vinya i olivera que ha contribuït amb èxit al foment del turisme enològic; el Banc del Aliments de les comarques gironines, per les 100 tones d'aliments aconseguides en 16 de localitats de la Costa Brava, durant la Recapta Costa Brava 2014; i Pol Monja, per ser l'estudiant que ha aconseguit la millor nota en el Cicle Formatiu d'Hostaleria i Turisme de l'institut Ramon Coll i Rodés de la vila en aquest curs. Monja també va rebre una beca del CETT, Campus Internacional de turisme, hostaleria i gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, perquè pugui continuar els seus estudis en un curs de Formació Superior de Cuina i Gastronomia.

Segons Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels, «la commemoració d'aquests 60 anys representa un punt i seguit en l'evolució de Guitart Hotels», i va destacar «que els Premis Climent Guitart són el nexe entre el passat i el futur del grup».

L'acte va comptar amb la presència d'altres personalitats, com Pilarín Bayés, il·lustradora i ninotaire catalana; Antón Costas, president del Cercle d'Economia; Jaume Dulsat, alcalde de Lloret; Lucrecia, actriu i cantant cubana; Enric Masip, destacat jugador d'handbol; o Josep Maria Piqué, director general de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Les línies de negoci de Guitart Hotels han estat sempre molt vinculades al turisme familiar, esportiu, de negocis i cultural. La família Guitart va viure els orígens del boom del turisme de la Costa Brava amb la inauguració del seu primer establiment, l'Hotel Mar Brava, situat a Tossa de Mar, l'any 1955. Al cap de 10 anys, amb la incorporació de l'Hotel Guitart i l'Hotel Rosa de Lloret de Mar, Guitart Hotels es va constituir com a grup hoteler.

A partir de l'any 1983, Climent Guitart, recent format a ESADE i a la Universitat de Harvard, agafa el relleu generacional de l'empresa i assumeix la presidència de Guitart Hotels. A partir d'aleshores van anar incorporant diferents hotels al grup, com l'Hotel Guitart Club Goya, o el Guitart Central Park Hotel, que va ser el primer ressort de la Costa Brava (1985).

Actualment, el grup hoteler compta amb deu establiments: a Barcelona, el Guitart Grand Passage; als Pirineus, el Guitart Termes La Collada, i el Guitart la Molina Aparthotel & Spa, a La Molina; a Lloret, on el grup hoteler hi té el cor de la seva activitat i la gestió de l'empresa, el Guitart Gold Central Park Resort & Spa, el Guitart Club Goya, el Wellness & SPA Insitut GEM, l'Aparthotel Guitart Central Park & Spa, el Guitart Rosa, el Guitart Monterrey i Guitart Central Park and Spa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puja a vuit el nombre d'afectats a Blanes pel brot de legionel·losi

Cinc persones segueixen hospitalitzades, dues ja van rebre l'alta mèdica i una va morir

Prop de 100 professionals del sector turístic de quatre països visiten Lloret de Mar

Prop de 100 professionals del sector turístic de quatre països visiten Lloret de Mar

Es tracta de persones lligades a aquest àmbit provinents del Regne Unit, França, Rússia i Moldàvia...

Cinc afectats per legionel·losi a Blanes continuen a l´hospital i Salut investiga un nou cas

Dos dels pacients que van començar a presentar els símptomes reben l'alta mèdica

L´escola Mossèn Joan Batlle de Blanes celebra 50 anys

L´escola Mossèn Joan Batlle de Blanes celebra 50 anys

Es tracta de la primera escola de barri del municipi, al qual havia de donar servei

Lloret de Mar posa xip a 84 gossos i 47 gats i els dona d´alta al registre ANICOM

Un total de 84 gossos i 47 gats s'han xipat i donat d'alta al registre ANICOM durant la campanya...

Mor una dona de 83 anys pel brot de legionel·losi detectat a Blanes

Dels altres cinc afectats, dos van rebre l'alta mèdica i tres continuen hospitalitzats

Enllaços recomanats: Premis cinema