La Policia Nacional ha desmantellat una banda que fabricava i distribuïa roba de marca falsificada. Els van comissar prop de 16.000 peces i han detingut 22 persones i n'han imputat dues més com a presumptes autores de delictes contra la propietat industrial. L'organització formada per ciutadans hindús i pakistanesos venia rèpliques d'articles de prestigioses marques de moda i d'equipacions esportives de clubs de futbol de la primera divisió espanyola i de la NBA en basars de Lloret de Mar.

A la població costanera no només venien sinó també estampaven les peces de marca falsificades. A més, per tal que no els enxampés la Policia tenien poc material a la vista. Havien creat un sistema per guardar i repartir que els permetia tenir estoc als comerços però, evitaven les actuacions policials. Per fer-ho, amagaven la roba en falsos sostres i en habitacles que havien muntat a les parets i al terra dels locals i d'habitatges de la població que van escorcollar.

Aquesta operació se suma a una sèrie d'actuacions desenvolupades a Lloret de Mar per prevenir la comissió de delictes contra la propietat industrial. Aquestes accions en uns casos es van materialitzar a partir d'investigacions pròpies, o per indagacions desenvolupades després de la denúncia prèvia de marques de reconegut prestigi objecte de les falsificacions, víctimes del desprestigi que suposa per a les firmes la la venda d'imitacions dels seus productes i d'un important perjudici econòmic.

Cal dir que aquesta banda va intentar posar les coses difícils a la Policia Nacional, que en les últimes intervencions els agents van trobar que el nombre d'objectes falsificats comissats s'havia reduït considerablement, si bé la venda il·legal d'aquests productes no havia remès.

Això va provocar que els policies anessin investigant i finalment després de diverses indagacions van poder comprovar que la banda havia establert un sistema de provisió, format per locals i pisos propers als basars que utilitzaven com a magatzems. Des d'aquests locals és on feien un repartiment continu en funció de la demanda del material falsificat emprant furgonetes. També van esbrinar que els responsables d'aquests magatzems i pisos eren persones d'origen hindú o pakistanès, que no tenien activitat comercial declarada a la zona i que proporcionaven el material a compatriotes seus que eren propietaris de basars de Lloret de Mar.

Amagatalls insospitats

Un cop identificats i localitzats els responsables de la importació, emmagatzematge i distribució dels productes falsos, i els encarregats de distribuir-los, els agents de la Policia Nacional van muntar un dispositiu per tal d'inspeccionar els basars i registrar els llocs on presumiblement s'emmagatzemaven les falsificacions.

Durant l'operatiu els agents van comprovar l'existència de prop de 16.000 articles que vulneraven els drets de propietat industrial d'importants firmes de moda, d'equips de futbol espanyols de primera divisió i de la lliga professional de bàsquet d'Estats Units.

Per aquest motiu van detenir 22 persones i van imputar-ne dues més com a presumptes responsables de delictes contra la propietat industrial. La localització del material comissat va resultar especialment dificultosa perquè la majoria es trobava amagat en falsos sostres i habitacles que s'havien muntat a terra i en parets dels basars i dels locals inspeccionats pels agents.