L'adequació de la nova escola Sa Forcanera de Blanes perquè obri les portes el proper curs va iniciar ahir un nou pas: l'Ajuntament va engegar el trasllat de mobiliari i material escolar dels mòduls prefaricats cap al centre de nova construcció. L'Ajuntament de Blanes va fer divendres l'acta d'ocupació, de manera que es pogués iniciar la dotació de material que necessitaran els alumnes al col·legi. L'obra, però, encara està pendent de ser recepcionada per part de la corporació municipal. Quant a la retirada dels mòduls prefabricats que des de l'origen del centre Sa Forcanera han allotjat els alumnes, està previst que s'executi en les properes setmanes.

El Departament d'Ensenyament se'ls endu, si bé l'Ajuntament vol quedar-se'n un per destinar-lo a l'Associació de Veïns de Mas Enlaire perquè complementi la seva seu. D'altra banda, l'Ajuntament ha d'acabar de concretar a què destina el lloc que ocupen encara els barracons -a la plaça 11 de Setembre.

Així doncs, el centre es prepara per està llest per al proper curs escolar un cop les obres ja estan acabades, l'inici de les qulas ha estat la principal reclamació dels pares d'alumnes d'aquesta escola des que va obrir les seves portes.

El Departament d'Ensenyament va començar-ne la construcció a principis de l'any passat. L'obra tenia un pressupost de 2,5 milions d'euros i tindrà dues línies. Ocupa una superfície de 4.639 metres quadrats dins d'una parcel·la de 10.475. Els terrenys van ser cedits per l'Ajuntament de Blanes al Govern català i formen part del Pla Parcial Costa Brava.

Fonts municipals van informar a principis del passat curs escolar que l'Ajuntament tenia una reserva de 15.000 euros en els pressupostos municipals per al trasllat de mobiliari, l'alta de serveis i l'adequació de l'espai.