L'Ajuntament de Blanes celebra avui un ple extraordinari per aprovar el cartipàs municipal. La proposta de l'equip de govern, format per PSC i CiU, és que hi hagi dues dedicacions exclusives: per a l'alcalde i la primera tinença d'alcaldia. Pel que fa a les retribucions, es preveu que els salaris de les dedicacions exclusives estiguin limitats a 55.000 euros anuals. La proposta de l'equip de govern de Blanes també determina que els regidors que no tenen dedicació exclusiva ni parcial, rebin 285 euros per assistència a la junta de govern local. Els regidors amb aquesta mateixa situació, es preveu que cobrin 600 euros per assistir al ple i 300 euros per acudir a la junta de portaveus. En el cas de l'assistència a les diferents comissions de l'Ajuntament, la proposta de l'equip de govern del municipi és que els regidors sense dedicació exclusiva ni parcial rebin 60 euros per cada assistència efectiva.

Pel que fa a les subvencions als partits amb representació al ple de Blanes, la despesa s'incrementa de forma notable. La raó és que entre el 2011 i el 2015 el ple tenia quatre grups municipals, mentre que en aquest mandat disposa del doble de formacions: en total vuit grups. És per això que la previsió de l'import anual que es destina a les formacions gairebé es duplica. Així, si els últims quatre anys la despesa, en aquest concepte, ha estat de 32.256 euros, es preveu que els propers quatre anys el mateix import augmenti fins a 56.820 euros. Malgrat que la quantitat que es destina als diferents ajuts per als grups municipals pràcticament es manté igual, l'única dada que canvia és aquest nombre de formacions que tenen representació. Els vuit partits són PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC, Ciutadans, Batega (Agrupació Blanenca d'Electors), la CUP i PP.

De fet, aquesta proposta de cartipàs de l'equip de govern de PSC i CiU de Blanes no està assegurada perquè l'acord dels dos grups no assoleix la majoria absoluta; entre els dos sumen vuit dels 21 regidors del ple (quatre són del PSC i quatre més de CiU). Pel que fa a ERC, que s'havia plantejat la possibilitat d'entrar a l'equip de govern, va anunciar que descartava formar-ne part. És per això que no està garantit que el cartipàs que avui passa pel ple extraordinari de Blanes pugui tirar endavant. Tot dependrà del posicionament que decideixin adoptar els diferents regidors de les quatre formacions polítiques que es troben a l'oposició.