Blanes gairebé duplica la despesa que es destina als grups polítics

L'import augmenta en haver-hi vuit partits i el govern preveu tenir dues dedicacions exclusives

04.07.2015 | 07:15
L´alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, en el dia del ple de composició.
L´alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, en el dia del ple de composició.

L'Ajuntament de Blanes celebra avui un ple extraordinari per aprovar el cartipàs municipal. La proposta de l'equip de govern, format per PSC i CiU, és que hi hagi dues dedicacions exclusives: per a l'alcalde i la primera tinença d'alcaldia. Pel que fa a les retribucions, es preveu que els salaris de les dedicacions exclusives estiguin limitats a 55.000 euros anuals. La proposta de l'equip de govern de Blanes també determina que els regidors que no tenen dedicació exclusiva ni parcial, rebin 285 euros per assistència a la junta de govern local. Els regidors amb aquesta mateixa situació, es preveu que cobrin 600 euros per assistir al ple i 300 euros per acudir a la junta de portaveus. En el cas de l'assistència a les diferents comissions de l'Ajuntament, la proposta de l'equip de govern del municipi és que els regidors sense dedicació exclusiva ni parcial rebin 60 euros per cada assistència efectiva.

Pel que fa a les subvencions als partits amb representació al ple de Blanes, la despesa s'incrementa de forma notable. La raó és que entre el 2011 i el 2015 el ple tenia quatre grups municipals, mentre que en aquest mandat disposa del doble de formacions: en total vuit grups. És per això que la previsió de l'import anual que es destina a les formacions gairebé es duplica. Així, si els últims quatre anys la despesa, en aquest concepte, ha estat de 32.256 euros, es preveu que els propers quatre anys el mateix import augmenti fins a 56.820 euros. Malgrat que la quantitat que es destina als diferents ajuts per als grups municipals pràcticament es manté igual, l'única dada que canvia és aquest nombre de formacions que tenen representació. Els vuit partits són PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC, Ciutadans, Batega (Agrupació Blanenca d'Electors), la CUP i PP.

De fet, aquesta proposta de cartipàs de l'equip de govern de PSC i CiU de Blanes no està assegurada perquè l'acord dels dos grups no assoleix la majoria absoluta; entre els dos sumen vuit dels 21 regidors del ple (quatre són del PSC i quatre més de CiU). Pel que fa a ERC, que s'havia plantejat la possibilitat d'entrar a l'equip de govern, va anunciar que descartava formar-ne part. És per això que no està garantit que el cartipàs que avui passa pel ple extraordinari de Blanes pugui tirar endavant. Tot dependrà del posicionament que decideixin adoptar els diferents regidors de les quatre formacions polítiques que es troben a l'oposició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema