CAS CLOTILDE

Un exregidor d'ERC admet que es va escalfar quan va insinuar l'opacitat de Crespo

Eduard Colomer ha reconegut que no tenia proves per denunciar l'activitat del convergent. Per la seva part, Marc Fuertes, que va denunciar Crespo el 2011 continua sostenint les bonificacions de l'alcalde no tenien interès polític

02.07.2015 | 16:15

L'exregidor d'ERC a Lloret de Mar (Selva) Eduard Colomer ha reconegut avui que es va escalfar en el seu paper com a oposició quan va assegurar que hi havia "d'altres històries" més enllà de l'interès públic en les bonificacions que el llavors alcalde Xavier Crespo (CiU) va concedir a un suposat mafiós rus.

En el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha prosseguit avui el judici contra Crespo, que afronta una petició de dos anys i mig de presó acusat d'acceptar donacions del suposat mafiós rus Andrei Petrov a canvi d'afavorir-lo en projectes urbanístics a la localitat.

La Fiscalia Anticorrupció considera "radicalment il·legal" l'acord aprovat a l'abril del 2009 pel ple de l'Ajuntament de Lloret -quan estava dirigit per Crespo- que va concedir una bonificació del 50% de la quota de l'impost sobre construccions en el seu projecte urbanístic a la plaça de toros.

Colomer, que llavors era en l'oposició -ja no és regidor-, va votar en contra de la concessió d'aquesta bonificació al·legant, segons sosté l'acta del ple, que s'havia acordat aquesta mesura "no per l'interès públic, sinó per altres històries".

En ser preguntat avui en el judici sobre a què es referia quan va parlar d'"altres històries", l'exregidor republicà ha estat evasiu i ha apuntat que no recorda el context "exacte" de la seva intervenció, encara que ha reconegut que el seu posicionament era únicament polític i que va actuar perquè es va escalfar en el seu paper d'oposició a l'alcalde.

"Si hagués tingut proves d'un tracte de favor, ho hauria denunciat", ha subratllat.

Per contra, l'actual regidor del grup independent Millor Marc Fuertes, que va ser qui va denunciar Crespo davant la Guàrdia Civil el 2011, ha insistit davant el tribunal que aquesta bonificació del 50% no obeïa a l'"interès públic".

Fuertes ha recordat que va denunciar en una revista diverses suposades irregularitats en la gestió de Crespo -per la qual cosa ara està imputat per un altre jutjat per difamar l'honor de l'exalcalde-, especialment en el projecte de la plaça de toros, en la rehabilitació d'un antic hotel i en el patrocini dels clubs esportius, on veia tracte de favor de l'alcalde a Petrov.

Davant el tribunal també ha comparegut avui com a testimoni un exempleat d'una agència de viatges a la qual Petrov comprava els seus bitllets per anar a Rússia, que avui ha reconegut que el suposat mafiós li va demanar que facturés uns bitllets que va comprar per a Crespo i altres membres de l'equip municipal sense que hi figurés que ell havia pagat.

De la seva banda, un dels propietaris de la immobiliària "Rosa d'Estiu", que va patrocinar durant dos anys a l'equip de futbol de la localitat, ha reconegut que el llavors regidor d'Urbanisme Josep Valls (CiU) -que també està imputat i que llavors presidia el club esportiu- li va dir que no es preocupés per unes obres que feien a la localitat, on havia comprat un antic hotel per rehabilitar-lo i vendre'l com a pisos.

L'empresari, el fill del qual jugava a l'equip de futbol, ha negat que Valls li donés un tracte de favor en els seus negocis a canvi del seu patrocini esportiu -per valor d'uns 45.000 euros en dos anys- encara que sí que es va oferir per actuar en els tràmits administratius si tenia alguna dificultat.

En la mateixa línia, el tresorer del club d'hoquei de la localitat -que presidia el també imputat Joan Perarnau- ha assegurat que l'empresa de Petrov els va fer diverses aportacions en concepte de patrocini, sempre en xecs, i que els diners que rebien anaven destinat a pagar les despeses mensuals, com les nòmines dels futbolistes i del cos tècnic, però que no anava ni per als directius ni per a Crespo o Valls.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema