El blanenc i corredor d'ultrafons internacional Xavi?Marina serà el pregoner de la Festa Major de Blanes d'aquest any. Així ho va anunciar ell mateix ahir en un missatge al seu perfil de Facebook:?«Orgullós de comunicar que m'han escollit per fer el pregó de la Vila de Blanes i donar per inaugurada les festes de Santa Anna. Agraeixo el reconeixement per part de l'Ajuntament de Blanes per una trajectòria esportiva de més de 20 anys representant a Blanes per llocs de tot el món, ja sigui a la serralada de l'Himàlaia, els deserts més àrids del Món, a les planes de l'Àrtic o les selves més frondoses de l'Amazones», va dir.

El corredor blanenc va afegir que Blanes és «el lloc ideal per entrenar. Mar, muntanya i moltíssima vegetació» i sentenciava l'anunci assegurant que és un «enamorat de Blanes i de la Costa Brava» i que se sent «molt content» i «agraït».

L'últim èxit de Marina ha estat conquerir el cercle polar àrtic. El 21 de febrer va recórrer 150 quilòmetres sense parar en un temps de 27 hores i 15 minuts i es va proclamar guanyador de la cursa Ultra Rovaniemi 150 a terres de Finlàndia arrossegant un trineu on portava tot el material i havent de suportar temperatures de fins a -27 graus. ?L'any passat va quedar segon en la Cursa Ice Ultra que també es disputava en aquesta part del món.