L´oposició de Blanes tomba l´aprovació de les retribucions de l´alcalde i dels regidors

PSC i CiU, en minoria, obtenen només el suport del PP, mentre ICV-EUiA, C'S, Batega i CUP voten en contra

04.07.2015 | 07:15
L´alcalde, Miquel Lupiánez (PSC), la tinent d´alcalde, Meritxell Salarich (CiU), i el portaveu de CiU,?Quim Torrecillas.
L´alcalde, Miquel Lupiánez (PSC), la tinent d´alcalde, Meritxell Salarich (CiU), i el portaveu de CiU,?Quim Torrecillas.

El govern en minoria de PSC i CiU a Blanes (amb quatre regidors cadascun) no va aconseguir ahir aprovar el règim de dedicacions i indemnitzacions dels membres de la corporació local. ICV-EUiA, C's, Batega i CUP van sumar deu vots en contra i només el regidor del PP?va donar suport a PSC i CiU, sumant només nou vots a favor. Els dos regidors d'ERC es van abstenir.

El nou govern s'ha topat amb el primer escull aritmètic del mandat que ahir vivia el primer ple -extraordinari- per aprovar també la composició de les comissions, dels grups i la durada dels plens, ara que es passa de 4 a 8 partits.

El punt que va generar més debat va ser precisament el dels sous dels regidors i la manera en què ara cobraran per les assistències als diferents òrgans. El model canvia i cobraran només si hi assisteixen. Aquest model generava ahir prou consens entre tots els grups però l'oposició va tombar el punt de les retribucions bàsicament perquè estaven en desacord amb el sou de l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC),?i el de la primera tinent d'alcalde, Meritxell Salarich (CiU), els dos únics regidors que tenen dedicació exclusiva a l'Ajuntament.

Els sous estan regulats en el que s'anomena la base sisena, i la xifra que percebria el nou alcalde i la primera tinent d'alcalde és la mateixa que ja preveia l'anterior base sisena (55.000 euros per l'alcalde i prop de 45.000 euros per a la primera tinent d'alcalde).

Des de la CUP, Clara Castrillo va valorar que la despesa anual per regidor es veu augmentada i «no s'ha plantejat a fons». «Votem en contra per ètica política, no hi ha sensibilitat social i són allunyats de la realitat de Blanes», va dir proposant, per exemple, suprimir els 60 euros per assistir a comissions.

El portaveu de C's, Sergi Atalaya, es va sentir «indignat» amb els números i tenia la sensació que «els de sempre s'han volgut unir perquè les coses no canviïn». Des d'ERC, Àngel Canosa, va dir que no estaven en contra de les retribucions però volien saber quant més cobraria la tinent d'alcalde respecte al sou que percebria a la seva anterior feina. L'alcalde va confirmar que era d'un 19% més i que la llei permet fins a un 30% més.

Finalment, Joan Salmeron (ICV-EUiA), es va mostrar totalment en desacord amb els sous dels principals càrrecs i va demanar que prenguin exemple d'alcaldes de les seves formacions que, en un «gest» i en «moments complicats» a la societat, s'han abaixat el sou.
Ahir no va quedar clar què passarà amb la base sisena i si automàticament es prorroga l'anterior. En tot cas, els grups es van citar per avui per tornar a negociar.

A banda, es preveia que els edils cobressin només per assistències: (600 euros per anar al ple, 300 a la junta de portaveus i 60 a les comissions). A més, els grups rebrien 35 euros al mes per cada regidor obtingut i 500 al mes per tenir grup.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

La Selva

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

Enllaços recomanats: Premis cinema