Maurici Carbó abona la tesi de la Fiscalia que Crespo va viatjar sense justificació a Moscou

El gerent de Lloret Turisme diu que podia anar a Rússia en els viatges oficials per assistir a les Fires

05.07.2015 | 07:14

El gerent de?Lloret Turisme, empresa responsable del turisme a la vila, Maurici Carbó, va afirmar ahir que l'exalcalde Xavier Crespo tenia l'ocasió d'anar a Moscou en viatges oficials per assistir a les fires turístiques, testimoni amb el qual la Fiscalia vol demostrar que el seu vol a Rússia pagat per un presumpte mafiós no estava justificat. Carbó va declarar ahir com a testimoni en el judici que se celebra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) contra l'exalcalde i exdiputat Xavier Crespo, l'exregidor d'Urbanisme Josep Valls i el presumpte mafiós rus Andrei Petrov, entre d'altres.

Crespo afronta una petició fiscal de dos anys i mig de presó per acceptar presumptament donacions del presumpte mafiós, entre ells un viatge a Rússia amb la seva dona i fill que va gaudir el 2008, a canvi d'afavorir els seus interessos en els projectes urbanístics que portava a terme a la població.

La Fiscalia va portar a judici el testimoni de Carbó amb la finalitat de desmuntar l'argument de l'exalcalde, que va assegurar que havia anat a Rússia no en un viatge de plaer, sinó per conèixer els superiors de Petrov perquè era la seva obligació com a alcalde comprovar la solvència de l'empresa que anava a emprendre l'important projecte de reforma de la plaça de toros del municipi. Amb tot, Carbó va explicar que des del 2003 els representants municipals tenen l'ocasió de viatjar a Moscou ?almenys un cop l'any a les principals fires de turisme que s'organitzen a la capital russa i que, de fet, Crespo ho va fer en més d'una ocasió al costat de la comitiva que representava els interessos de Lloret.

En concret, Crespo va anar a Moscou el 2010 (amb l'exedil d'Urbanisme també acusat), va precisar Carbó, que no va saber detallar en quines altres ocasions Crespo va participar als viatges oficials però va apuntar: «no cada any, però més d'una vegada segur».

D'una altra banda, dilluns que ve està previst que declari Jessica E., l'exsecretària d'Andrei Petrov que dijous havia de testificar en el judici, però que va excusar la seva absència al·legant una gastroenteritis. El testimoni de Jessica E. resulta clau per a la Fiscalia, ja que en la seva primera declaració davant la Guàrdia Civil va corroborar que Petrov feia pagaments amb sobres de diners en efectiu als clubs de futbol de Lloret, un testimoni del qual després es va desdir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema