Blanes va penjar ahir a totes les platges la bandera verda indicant que es permet el bany sense les precaucions que cal tenir quan s'hissa la bandera groga. Aquesta havia onejat els últims dies arran dels episodis de mala mar i, sobretot, per la presència d'unes algues microscòpiques que arrossegaven petites meduses causant urticària entre els banyistes, fet que va obligar a hissar dijous la bandera vermella durant cinc hores, deixant la groga la resta del dia.

La situació ja s'ha normalitzat i ahir Protecció Civil de Blanes, després de realitzar totes les comprovacions, va tornar a penjar les banderes verdes al llarg dels gairebé 3 quilòmetres de platges.

Divendres (encara amb bandera groga) es va registrar algun cas aïllat de banyistes queixant-se de la sensació de picor. Ahir al matí, abans d'hissar la bandera verda, el servei de socorrisme va comprovar que ja no es produeix aquest efecte en capbussar-se a l'aigua.

Ara queda esperar a principis de la setmana els resultats de les anàlisis preses pels investigadors de l'Institut de Ciències del Mar per confirmar l'origen de les picors.