La secretària del presumpte mafiós rus Andrei Petrov ha ratificat avui que el seu cap li va comentar que regalaria un rellotge a l'exdiputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar (Selva) Xavier Crespo, encara que ha negat que sabés res sobre un tracte a favor de l'Ajuntament en els seus negocis urbanístics.

Jessica E.H., auxiliar administrativa de l'empresa DDC d'Andrei Petrov, ha declarat aquest matí com a testimoni en el judici que se celebra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Crespo, que afronta dos anys de presó acusat de donar un tracte a favor als projectes urbanístics del suposat mafiós a Lloret a canvi de donacions.

La secretària de Petrov, que va ser detinguda al gener del 2013 al costat del seu cap però després exculpada, és un dels testimonis clau amb què la Fiscalia compta per incriminar Crespo i també el més esperat, després que la setmana passada -citada dues vegades- excusés la seva presència al·legant que patia una gastroenteritis.

Malgrat les nombroses evasives amb què ha intentat esquivar les preguntes dels fiscals Anticorrupció, la secretària ha corroborat el que va afirmar en la seva primera declaració davant la Guàrdia Civil -de la qual després es va desdir davant del jutge- i ha admès que Petrov li va comentar que compraria un rellotge per regalar-lo a Crespo pel seu aniversari o per Nadal.

"Era un detall, no sé si el va comprar o l'estava a punt de comprar, i no sé quant va costar ni res", ha explicat entre balbucejos la secretària, que ha afirmat que també va saber del viatge a Rússia al qual Petrov va invitar a Crespo per unes fotografies que va veure al despatx i en què tots dos apareixien abrigats i amb paisatges de neu.

La testimoni també ha confirmat que en una ocasió ella mateixa va lliurar un sobre amb diners tancat a l'acusat Josep Perarnau, expresident del club d'hoquei de Lloret que l'empresa de Petrov patrocinava, i que el processat li va donar a canvi una factura que ella va arxivar.

Segons la versió de l'administrativa, Perarnau acudia trimestralment a buscar el sobre a l'empresa de Petrov, però en la resta d'ocasions van ser aquest o el seu soci els que es van fer càrrec del lliurament.

La testimoni, per contra, ha negat que tingués coneixement d'un tracte a favor del consistori als negocis de Petrov -com es desprèn d'unes converses telefòniques intervingudes que el TSJC ha exclòs del procés- i ha precisat que, en tot cas, els seus comentaris eren "fanfarronades".

"Jo deia tonteries per telèfon, fent-me la important", ha redundat la testimoni, que està imputada en la causa per blanqueig de capitals que l'Audiència Nacional manté oberta contra Andrei Petrov.

La secretària ha afegit que quan va declarar com a detinguda davant la Guàrdia Civil, al gener del 2013, va ratificar als agents el que havia apuntat en les converses telefòniques per "temor" al fet que l'empresonessin, atès que tenia a casa dues filles petites.

"Era una situació complicada, jo anava a dir el que fos perquè no em passés res", ha insistit la testimoni, que ha negat que mantingués una conversa privada amb els guàrdies civils abans de prestar declaració oficialment.