Fiscal, acusació i defensa han pactat un any i nou mesos de presó per a un veí de Vidreres que va humiliar i maltractar reiteradament la seva parella. L'acusat, Francisco Javier Sánchez, s'enfrontava a una pena de fins a 14 anys i onze mesos de presó. La fiscal l'acusava de tot un reguitzell de delictes, entre els quals maltractaments, amenaces, abusos sexuals i violació de domicili. El cas va arribar ahir a l'Audiència de Girona, però a les portes del judici les parts van arribar a un acord que ha permès rebaixar la pena. A més de la presó, Cano no es podrà acostar a la dona durant cinc anys i l'haurà d'indemnitzar amb 5.500 euros.

Segons l'escrit de la fiscal, l'acusat va mantenir una relació sentimetal amb la víctima durant uns 20 anys. La parella, amb un fill en comú, es va trencar cap a finals del 2010. Mentre estaven junts, la família vivia en una casa d'Aiguaviva Park. Durant aquest temps, la fiscal sostenia que l'acusat va fer viure un calvari a la seva parella. Al seu escrit, deia que no només la humiliava, insultava i menystenia constantment. Sinó que «l'atemoria dient-li que la mataria» i que solia «trencar objectes de l'habitatge o colpejar les parets de la casa» per reforçar les amenaces.

La situació va anar a més a partir del moment en què la parella va començar els tràmits de separació. La fiscal detallava 5 episodis concrets d'un període que situava entre l'estiu de 2009 i maig de 2011.

El més greu hauria passat la nit del 28 de març del 2011. L'acusat hauria entrat a la casa on vivia l'exparella, aprofitant que una bastida i que la finestra del menjador estava oberta, i l'hauria violada al mateix llit on la dona dormia.

Ahir, a les portes del judici, acusació particular i defensa van arribar a un acord. La fiscal va modificar el seu escrit, traient-hi els diferents episodis que detallava, i fent-hi constar tan sols que Sánchez s'havia dedicat a humiliar i maltractar sistemàticament la seva exparella. La fiscal va qualificar els fets com un delicte de maltractaments habituals en l'àmbit de la violència sobre la dona, i va demanar un any i nou mesos de presó, que se li prohibeixi portar armes durant cinc anys i que no es pugui apropar a la dona a menys de 500 metres ni comunicar-s'hi.

L'acusat ha admès els fets. Acusació particular i defensa s'han adherit a la petició de la fiscal i el cas ha quedat vist per a sentència.