El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de Lloret de Mar podria governar finalment en majoria, després d'acordar ahir al matí la incorporació d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a l'equip de govern de l'Ajuntament. Tot dependrà de l'aprovació d'aquesta decisió per part de l'altre soci de coalició: el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Aquesta incorporació suposaria que dels nou regidors actuals que formen l'equip de govern, es passaria als 11 -amb la suma dels dos d'ERC-Avacem- dels 21 regidors que té el consistori municipal. Els dos nous representants seran: Jordi Orobitg i Solé i Joan Bernat i Pané. Els deu restants -quatre de Millor, dos d'ICV-EUA, un de C's i un del PP-estaran a l'oposició.

Segons va explicar ahir CiU, a través d'un comunicat, aquest acord no suposarà «cap modificació que afecti» als regidors del PSC, ni «a les seves respectives àrees de govern», ja que les àrees que desenvoluparan els regidors d'ERC-Avancem «corresponien a CiU».

D'aquesta manera i segons el document, els dos representants republicans assumiran les delegacions de Medi Ambient, Eficiència Energètica, Platges, Protecció Entorn Natural (parcs i jardins, camins de ronda, zones d'esbarjo), Cultura, Esports, Promoció de la Ciutat, Comerç i Mercat Municipal, a més de la delegació compartida amb CiU del barri de Casc Antic i barri dels Pescadors.

«Amb aquest acord, Lloret pot

disposar d'un govern que treballi amb la suficient força i estabilitat per tal d'afrontar els grans reptes que té la vila en els propers anys» va valorar l'alcalde de la localitat, Jaume Dulsat.

Un total d'11 regidors

El grup de CiU va ser la formació més votada a les eleccions celebrades el passat 24 de maig en les quals va obtenir un total de sis regidors. Lluny de la majoria absoluta necessària per poder governar amb comoditat, els convergents van buscar el suport dels socialistes -que van perdre un regidor respecte els comicis de 2011-, amb qui van signar un pacte de coalició fa menys d'un mes -el 18 de juny. Amb aquest acord, el govern va passar a estar integrat per nou membres, només a dos d'obtenir la majoria absoluta, motiu pel qual van seguir negociant la incorporació d'altres partits de l'oposició.

Una recerca que finalment ahir va donar els seus fruits amb l'anexió d'ERC-Avancem, permetent l'equip de govern sumar 11 dels 21 regidors que formen el consistori local.

La resta d'àrees

Respecte a la resta d'àrees de l'ajuntament, CiU va acordar assumir les d'Alcaldia, Serveis Centrals, Territori, Seguretat i Turisme; mentre que el PSC es farà càrrec de les àrees de Benestar, Salut, Empresa, Ocupació i Participació ciutadana.