El corredor d'ultra fons Xavi Marina serà el pregoner de la Festa Major de Sant Anna de Blanes, que arrencarà el pròxim 21 de juliol, a la plaça dels Dies Feiners. Amb 36 anys d'edat, l'atleta, serà el segon pregoner més jove amb el qual ha comptat aquest acte tradicional, després que l'escriptora catalana Montserrat Roig, que es va encarregar d'aquesta tasca ?l'any 1979, quan tenia 33 anys.

«Tot el dia estic pensant-hi, inclús hi ha moments que em sorprenc parlant jo sol en veu alta, recitant la manera com em presento, quines anècdotes explico, o les vivències i persones que no vull deixar d'esmentar» va explicar ahir el fondista blanenc. «Vols agrair la gent que més t'ha marcat, persones que ni elles mateixes tenen idea de fins a quin punt m'han influenciat, m'han fet ser més persona» afegia.

Esportista internacional i creador de la Costa Brava Xtrem Running, Xavi Marina va començar a córrer als 17 anys, i ho va començar a fer sol a conseqüència de la seva professió, pastisser. Guanyador de la cursa Ultra Rovaniemi 150 en autosuficiència a Finlàndia, el passat mes de febrer, Marina ha corregut a llocs com: el Marroc, Xile, Brasil, Namíbia, Costa Rica, Portugal i, fins i tot, l'Índia.