La Fundació Mona ha iniciat una campanya per poder recollir els 18.000 euros necessaris per traslladar a Riudellots de la Selva, la Cheeta, una ximpanzé que el passat 26 de juny va resultar ferida de bala en escapar d'un zoo de Fuerteventura. L'animal va fugir amb dos ximpanzés més que, després de ferir tres treballadors van ser abatuts a trets per la policia. La Cheeta, va rebre un impacte de bala al tòrax -que encara la té allotjada- i des de llavors, està en tractament. A causa dels fets, el zoo de l'illa canària va contactar amb la Fundació Mona per tal d'oferir-li a l'animal la cura que necessita i un nou hàbitat en el qual conviure amb més ximpanzés.

La directora de la fundació, Olga Feliu, va explicar ahir que ja han començat a moure fils per poder dur la Cheeta al setembre. El principal problema, però, és que tant el seu trasllat com el tractament podrien ascendir a uns 18.000 euros durant el primer any. Per això, des de la fundació han llençat una campanya demanant ajuda econòmica a empreses i particulars ?compten amb uns 950 socis- per dur la Cheeta fins a Riudellots. Feliu va explicar que des del zoo canari s'han compromès a ajudar en el trasllat però que els cal encara més suport. Si la Cheeta finalment se suma a la família de la Fundació Mona, ja seran catorze els ximpanzés acollits i també hi ha quatre primats més.

Pintant un grafit

En relació amb la campanya Mona Suport, l'empresa barcelonina Montana Colors dedicada a la fabricació de pintura en esprai -que participa en el projecte-, ha contractat l'artista Trece que ahir va fer un pintat en grafit en un dels mòduls de les instal·lacions de la Fundació, en el qual apareixen dos grans primats.