El que havia de ser la fumigació de només 240 arbres a Sant Hilari Sacalm va acabar convertint-se en una actuació ben diferent de la prevista. A causa de la infecció de l'insecte, que porta per nom "Tigre del plàtan" (Corythuca ciliata), des de la regidoria de Medi Ambient del poble es va decidir, dijous passat, aplicar el producte químic a tots els plataners, ja que el 100% dels arbres havien acabat infectats.

Alguns dels llocs que es va decidir fumigar a última hora van ser el passeig de la Miranda o la font del Pic; a més dels ja previstos inicialment, com la carretera d'Arbúcies, la carretera Font Picant i la cruïlla de la plaça General Moragues al passeig de la Font Vella. Tot i això, no es va poder actuar en alguna de les zones afectades co atés a la impossibilitat del camió per arribar-hi, com és el cas del carrer Prat de la Riba.

Espais que, en un principi, estaven fora del projecte per ser zones inhabitades, on la presència dels insectes no havia de molestar a la població, van ser tractades també per evitar una reactivació de la plaga i per més seguretat i prevenció.

L'actuació va començar a dos quarts de cinc del matí i va durar unes tres hores, fins ben bé passades les vuit. Tot seguit, cap a les nou, es va procedir a fer neteja d'alguns espais públics com bancs i fonts per evitar que quedessin restes dels productes químics.

Tots els veïns de Sant Hilari Sacalm van ser avisats amb antelació i previnguts respecte a aquesta actuació. Segons va informar el consistori, no es va produir cap problema derivat d'aquesta fumigació a gran escala.