L'Ajuntament d'Arbúcies i l'empresa subministradora d'aigua al municipi, Sorea, han signat un protocol de mesures contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica. Segons va informar ahir el consistori, el protocol coordina les actuacions entre els serveis socials del municipi i Sorea.

En concret, en una primera fase, les parts portaran a terme un treball per detectar els casos de vulnerabilitat econòmica que afectin a famílies i persones d'Arbúcies.

En aquests casos, van prosseguir, i previ informe dels serveis socials municipals, l'acord compromet les dues parts a suspendre qualsevol tall de subministrament d'aigua i s'identificarà aquell usuari com a exclòs de les gestions de suspensió de subministrament.

A partir del Fons de solidaritat o d'altres fons d'àmbit municipal es buscaran les solucions a cada cas per no deixar ningú sense aigua per motius econòmics o de vulnerabilitat social. Els casos identificats com a vulnerables seran revisats per serveis socials en un termini «no inferior» a sis mesos per comprobar si la situació econòmica de l'usuari ha canviat, o pel contrari es manté la situació de vulnerabilitat. En un comunicat, el regidor d'atenció a les persones, Jaume Salmeron, va valorar «com un pas endavant l'acord» i va remarcar que «la prioritat política municipal continua sent la lluita contra la pobresa i l'exclusió social al municipi». A més, Salmeron va agrair la «sensibilitat»?de Sorea «cap a una realitat, malauradament cada dia més habitual, com és la pobresa energètica». A banda, l'Ajuntament preveu iniciar al setembre l'elaboració del Pla local contra la pobresa i l'exclusió social.