Desarticulat un grup criminal de Lloret de Mar dedicat a fabricar i distribuir droga

La Guàrdia Civil tanca l'anomenada 'Operació Escamarlà' desmantellant dos nous laboratoris

15.07.2015 | 18:09
Desarticulat un grup de Lloret dedicat a fabricar i distribuir droga
Play
Desarticulat un grup criminal de Lloret de Mar dedicat a fabricar i distribuir droga

La Guàrdia Civil, en coordinació amb la Policia Local de Lloret de Mar (Selva), ha desmantellat dos nous laboratoris de fabricació de drogues com cocaïna o cristall en el marc de l'anomenada 'Operació Escamarlà', que va començar el maig. Amb la finalització d'aquesta operació, la Guàrdia Civil dóna per desarticulat el grup criminal amb més capacitat de distribució de substàncies estupefaents de la zona. En les diverses fases de l'operació, els agents han decomissat un total de 2,3 quilos de cocaïna, 4,4 quilos de metamfetamina, 13 quilos de pol·len d'haixix i 4,5 quilos de marihuana i han fet sis detencions. El grup tenia diversos locals per Lloret on manipulaven i preparaven la droga.

Les policies van desmantellar aquests dos nous laboratoris el 30 de juny i el 10 de juliol i van detenir dos homes de nacionalitat espanyola. Aquestes detencions són el resultat de la continuació de l'anomenada 'Operació Escamarlà', que va esclatar el mes de maig quan van detenir quatre persones i van descobrir els dos primers laboratoris.

Els agents de la Guàrdia Civil i els de la Policia Local de Lloret van continuar la investigació perquè sospitaven que el grup criminal podia tenir diversos locals a la població amb laboratoris per a la fabricació i transformació de les drogues. Per això, van incrementar la vigilància a les persones de l'entorn de l'organització i van comprovar que entraven a diversos trasters allunyats dels seus domicilis.

Davant les evidències, van detenir un home vinculat a l'organització i van demanar al jutjat una ordre d'entrada i escorcoll. El primer es va fer el 30 de juny. Dins el local hi van trobar 1 quilo de metamfetamina i gran quantitat de material per a l'emmagatzematge i distribució, com bosses de plàstic o precintes. Això va fer sospitar els agents que el grup podia tenir una gran quantitat de droga en algun altre local.

El 10 de juliol van detenir l'altre sospitós i van fer una entrada i registre en un altre dels locals, on hi van trobar gran quantitat de varietat de substàncies. Van decomissar 224 grams de cocaïna, 13 quilos de pol·len d'haixix, 4,5 quilos de marihuana, 3 quilos de metamfetamina i 762 grams de cristall, tot a punt per a la seva distribució.

Amb aquestes últimes actuacions, donen per desarticulat el grup criminal que distribuïa la droga per les zones d'oci de Lloret i a altres poblacions de les comarques gironines.

La investigació policial, els detinguts i la droga estan a disposició del Jutjat d'instrucció número 1 de Blanes, que instrueix el cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema