Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Tossa de Mar van realitzar aquest divendres a la tarda una operació conjunta per presumpte tràfic de marihuana que va acabar amb dos detinguts, als quals s'atribueix la comissió d'un possible delicte contra la salut pública. L'operatiu es va centrar en l'entrada d'un local comercial del carrer Nou de Tossa de Mar on, si bé els agents no van trobar gran quantitat de droga, sí que aquesta estava en dosis, suposadament per ser venuda.

La policia disposava d'informació sobre la suposada venda il·lícita de droga en un establiment del carrer Nou de la localitat costanera. A partir d'aquesta informació, els agents van fer un seguiment del desenvolupament quotidià del local, fins que aquest divendres a la tarda van fer l'entrada i registre, en una actuació en què la policia autonòmica i la local de Tossa van col·laborar a l'hora de dur-la a terme.

Segons ha pogut saber aquest diari, l'home detingut és el responsable de l'establiment comercial, mentre que la segona persona arrestada és una dona. Als dos se'ls atribueix l'autoria d'un presumpte delicte contra la salut pública per la comercialització de la marihuana.

Malgrat que la quantitat de droga que es va comissar a l'establiment comercial no és molt destacable, els responsables de l'operatiu estan convençuts que era per vendre, ja que estava repartida en dosis. Els dos detinguts han de prestar declaració davant del jutjat, el qual haurà de determinar si els atribueix càrrecs pel presumpte delicte contra la salut pública.

Els darrers anys el comerç de la marihuana ha patit una gran expansió, de la qual en donen fe els comissos que ha dut a terme els Mossos d'Esquadra, que n'han intervingut extenses plantacions. Per exemple, la setmana passada la policia autonòmica va comissar 1.154 plantes en un pis ocupat de Sant Jaume de Llierca, o el 18 de juny, 600 més a Montagut i Oix.