La mediació prevista entre l'empresa Nora i el sindicat UGT ha arribat a bon port. Finalment, les dues parts han segellat un acord que permetrà desconvocar la vaga indefinida prevista per diumenge 26 de juliol. El motiu de la vaga era, segons els sindicats, que l'empresa tenia "paralitzada" la negociació del nou conveni col·lectiu. De la reunió finalment se n'han extret tres acords que modifiquen el conveni i, segons sosté la UGT, no suposen cap despesa econòmica: una jornada laboral de 35 hores setmanals (sempre que la normativa ho permeti), una paga d'objectius amb prioritat individual i no col·lectiva i el compromís de l'empresa de pactar amb el comitè noves contractacions i ascensos.

Els treballadors de la delegació de Blanes de Nora S. A., empresa dedicada a la recollida de sòlids urbans i neteja viària i de platges, havia convocat la setmana passada una vaga indefinida a partir de la mitjanit del 26 de juliol. Els representats sindicals asseguraven que s'havien vist abocats a adoptar "mesures dràstiques" pel bloqueig en la negociació del nou conveni col·lectiu.

Nora S. A. és una empresa mixta participada per l'empresa Cespa, el Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Blanes. UGT critica que ni ajuntament ni consell comarcal s'havien assegut a negociar dimecres passat en un dels últims intents per evitar la vaga.

Finalment, aquest dimarts hi ha hagut acord que permetrà desconvocar la vaga després que l'empresa ha acceptat les demandes dels treballadors. Entre aquestes hi havia la reclamació de la plantilla de pactar amb el comitè els ascensos interns i contractacions de reforç d'estiu i que la jornada laboral sigui de 35 hores (sempre que la normativa ho permeti).

Una altra condició dels treballadors era canviar els criteris de la paga d'objectius. Segons la UGT, aquesta paga va vinculada a l'absentisme i es computa amb el global de la plantilla. Els empleats proposaven que es prioritzin les assistències individuals, tal i com finalment l'empresa ha acceptat.