L'equip de govern del Consell Comarcal de la Selva (CiU i Independents de la Selva) van aprovar ahir les retribucions, que van comptar també amb el suport del PSC. PP i l'Entesa es van abstenir, mentre que Esquerra, la CUP i Ciutadans hi van votar en contra. Amb les retribucions aprovades, el president Salvador Balliu cobrarà 55.000 euros bruts a l'any (3.928,57 euros mensuals en 14 pagues) per una dedicació exclusiva. L'altra dedicació que tindrà el Consell serà per a Natàlia Figueras, coordinadora dels departaments: serà parcial, del 75%, i cobrarà 41.250 euros a l'any en 14 pagues. Balliu va concretar que la despesa en càrrecs polítics s'incrementa en un 3%, si bé en aquell moment no disposava del detall de les xifres absolutes.

Balliu es rebaixa el sou ja que passa dels 58.569,98 euros anuals del passat mandat als 55.000 d'aquest. El president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Caldes de Malavella va justificar el sou pel fet que el seu càrrec a l'ens comarcal requereix que s'hi sigui «el dia a dia» i perquè els presidents comarcals dels consells del Gironès i de l'Alt Empordà ja cobraven un import similar (és més alt, però, que el del Baix Empordà, que aquest mandat cobrarà 49.000 euros). També va concretar la magnitud del Consell de la Selva, que segons Balliu, té: un pressupost anual d'uns 26 milions d'euros i en recapta 80 milions per als ajuntaments, i compta amb 250 treballadors.

Reestructuració de les àrees

Balliu va concretar que aquest increment del 3% de la despesa en càrrecs polítics també està motivada perquè l'actual govern està integrat per 17 consellers (quan el de CiU i ERC?de l'anterior mandat era de 13 membres).

Salvador Balliu va afegir que s'executarà una reestructuració de les àrees i que els consellers funcionin per objectius. Una tasca que fiscalitzarà el propi president, segons va concretar. També va explicar que el Consell integra el Consorci de Serveis Socials i la recaptació, que fins ara gestionaven empreses i consorcis externs.

Quant al règim d'indemnitzacions per assistència per als consellers que no tenen dedicació és: per assistència a les sessions plenàries (un cada tres mesos) 195,70 euros; a les sessions de comissió informatives ordinàries (una cada tres mesos) 97,85 euros; assistència a les sessions ordinàries de la comissió permanent del Ple (una cada mes) 442 euros; i assistència a les sessions extraordinàries de la comissió permanent del Ple (previstes dues a l'any com a màxim) 442 euros. No es cobrarà cap tipus de remuneració per les sessions plenàries extraordinàries ni tampoc per les comissions permanents extraordinàries. Aquest és un dels aspectes que entrava al pacte del nou equip de govern del Consell: en cas de formar part d'altres organismes vinculats al Consell Comarcal i necessaris pel seu funcionament, els càrrecs polítics no cobraran les assistències pertinents.

Quant al nou cartipàs, queda distribuït amb sis grans departaments: Departament d'Organització Interna, Departament d'Atenció a les Persones, Departament de Serveis a la Ciutadania, Departament de Gestió Tributària, Departament de Territori i Sostenibilitat i Departament de Promoció del Territori. El Departament de Coordinació treballarà conjuntament amb les sis àrees per crear sinergies de treball, asollir fluïdesa en la comunicació entre totes elles i arribar a la màxima eficiència, va informar el Consell.

Les delegacions

Dels sis departaments en què queda distribuït l'ens supramunicipal, el d'Organització Interna té adscrits els següents àmbits: Recursos Humans, Arxiu, Gestió Administrativa, Noves Tecnologies i Oficina d'Atenció al Ciutadà (Joaquim Torrecillas), Hisenda (Pere Mas) i Convocatòries i Projectes (Joaquim Bohils); Aquest últim cada vegada és més important dins l'estructura de l'Administració, i poder dedicar esforços a obtenir subvencions és molt important, segons fonts del Consell.

Al Departament d'Atenció a les Persones s'hi inclouen les àrees de Benestar Social i Gent Gran (Pere Garriga), i Consum i Habitatge (Martí Nogué). Pel que fa al Departament de Serveis a la Ciutadania hi trobem els següents àmbits adscrits: Ensenyament (M. Àngela Cuatrecases),Joventut (Joan Antoni Hervias), Esports (Joel Comas) i Empresa (Carles Roca). El Departament de Gestió Tributària té un únic àmbit adscrit i és el de Gestió Tributària (Antoni Guinó). Al Departament de Territori i Sostenibilitat hi ha Serveis Tècnics i Sostenibilitat (Albert Robert) i Medi Ambient (Josep Roquet). Finalment, el Departament de Promoció del Territori inclou: Turisme (Joaquim Vivas) Cultura (Raquel Reyner) i Ocupació ( Francesc Josep Nadal).