«crespo, el alcalde»

22.07.2015 | 15:34
«crespo, el alcalde»
«crespo, el alcalde»

«M'agradaria que, com passa amb don Pedro Crespo (...), tot plegat tingui també un final favorable a l'alcalde»

Al'Estat espanyol ens podem trobar uns quants alcaldes i exalcaldes que tenen com a cognom Crespo. De fet, és el cognom de l'alcalde de ficció més conegut de la literatura castellana: don Pedro Crespo, personatge central de la tragicomèdia de Calderón de la Barca, El alcalde de Zalamea.
La trama explica com un home senzill i honest, alcalde d'un poble petit, s'enfronta a poderosos militars i polítics per defensar l'honor de la seva filla, ultratjada per un capità. Només els seus veïns li donen suport, però, finalment, serà la màxima autoritat de l'Estat, el rei, qui li donarà la raó, referendant les decisions i actuacions de don Pedro Crespo.
Està clar que el que m'ha fet venir al cap la truculenta història que Calderón va escriure fa més de tres-cents anys és el judici que actualment s'està fent «contra» l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo. Un judici en el qual es dirimeix si alguna de les actuacions del també exdiputat del Parlament de Catalunya va afavorir (a Lloret) interessos i /o projectes d'alguns empresaris a canvi de regals i atencions.
Fa uns anys, no massa, vaig tenir alguna relació personal-professional, no amb el polític Xavier Crespo, sinó amb el doctor Xavier Crespo. Vaig trobar sempre una persona propera, amable, senzilla i que inspirava confiança, en la seva condició de traumatòleg d'urgències a l'hospital Comarcal La Selva. Vaig trobar un company sempre disposat a col·laborar perquè alguns dels meus pacients i d'altres metges amb patologies agudes i/o severes, poguessin alleujar la seva ansietat, davant les llargues llistes d'espera que hi havia (i hi ha!). «Digues-li que passi per aquí avui...o demà...que estic de guàrdia i així li dono un primer cop d'ull».
Els metges, més que ningú, coneixem la diferència que hi ha entre dues situacions aparentment molt semblants. Acceptar oferiments i regals (enverinats?) dels visitadors de la industria farmacèutica a canvi del compromís i les pressions per prescriure algun dels seus fàrmacs sense estar-ne massa convençuts. O acceptar, a posteriori, algun petit detall de cortesia en reconeixement de la fidelitat i la confiança que hem dipositat durant molts anys en l'eficàcia i la qualitat d'un medicament i/o d'un laboratori determinat.
Per tot plegat, tot i que reconec que quan es va desencadenar el procés m'hauria agradat escoltar explicacions més contundents, íntimament penso que darrera aquesta història, com va passar fa molts anys a la hipotètica Zalamea, a alguns poderosos els ha interessat distorsionar els fets, per desautoritzar i desacreditar al batlle. Per això i per la qualitat humana i professional que va mostrar sempre el doctor Crespo, personalment, m'agradaria que, com passa amb don Pedro Crespo a la història de Calderón, tot plegat tingui també un final favorable a l'alcalde.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema