Esquerra lamenta l'increment de despesa del govern del Consell

No entén que
Natàlia Figueras cobri, proporcionalment, el mateix que el president Balliu

23.07.2015 | 07:15

Esquerra Republicana de Catalunya ha exposat el seu desacord amb el fet que a la comissió permanent del Consell Comarcal de la Selva l'integrin els 17 consellers que formen part de l'equip de govern (CiU i Independents de la Selva). Aquesta comissió permanent es reuneix un cop al mes i 15 dels 17 membres cobraran 442 euros per assistència (el president Salvador Balliu i Natàlia Figueras no perceben indemnitzacions per assistència ja que tenen assignades dues dedicacions).
Esquerra, a través d'un comunicat, ha manifestat que la presència dels 17 membres a la comissió permanent comporta un augment de la despesa (el president va xifrar en un 3% l'increment de la partida destinada a les retribucions a polítics i un dels motius que va donar és que l'actual govern té més membres que l'anterior) i que «és molt fàcil arribar a la conclusió que tant el nombre de conselleries com de membres de la permanent han estat producte d'un pacte polític que ara paguem els ciutadans».
La resposta de Balliu tampoc ha convençut ERC (que es treballarà millor) per la qual cosa el portaveu republicà al Consell, Àngel Canosa, ha afirmat que «estarem atents a aquesta nova etapa, amb nous càrrecs, i volem saber quins objectius».
D'altres elements de les retribucions que no convencen els republicans són el fet que, segons els seus càlculs, Natàlia Figueras, coordinadora dels departaments, cobrarà proporcionalment el mateix que el president. Salvador Balliu, per una dedicació exclusiva, percebrà 55.000 euros bruts a l'any, mentre que Figueras, per una dedicació del 75%, cobrarà 41.250 euros a l'any. ERC?també critica que no es fes cap mena d'esment dels 11.625 euros anuals que cobrarà el gerent com a complement de destí.
El nou govern del Consell va anunciar que inicia una nova etapa en què s'han distribuït els serveis en sis grans àrees -en l'anterior mandat eren quatre- i un departament de coordinació. La nova redistribució té com a objectiu ser més àgils i eficients a l'hora de treballar i donar resposta a les necessitats dels ajuntaments i als ciutadans. Balliu, i el vicepresident, Martí Nogué, van assegurar que «aquesta nova redistribució ens permetrà atendre els ajuntaments i els ciutadans de forma pròxima».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema