Esquerra lamenta l´increment de despesa del govern del Consell

No entén que
Natàlia Figueras cobri, proporcionalment, el mateix que el president Balliu

23.07.2015 | 07:15

Esquerra Republicana de Catalunya ha exposat el seu desacord amb el fet que a la comissió permanent del Consell Comarcal de la Selva l'integrin els 17 consellers que formen part de l'equip de govern (CiU i Independents de la Selva). Aquesta comissió permanent es reuneix un cop al mes i 15 dels 17 membres cobraran 442 euros per assistència (el president Salvador Balliu i Natàlia Figueras no perceben indemnitzacions per assistència ja que tenen assignades dues dedicacions).
Esquerra, a través d'un comunicat, ha manifestat que la presència dels 17 membres a la comissió permanent comporta un augment de la despesa (el president va xifrar en un 3% l'increment de la partida destinada a les retribucions a polítics i un dels motius que va donar és que l'actual govern té més membres que l'anterior) i que «és molt fàcil arribar a la conclusió que tant el nombre de conselleries com de membres de la permanent han estat producte d'un pacte polític que ara paguem els ciutadans».
La resposta de Balliu tampoc ha convençut ERC (que es treballarà millor) per la qual cosa el portaveu republicà al Consell, Àngel Canosa, ha afirmat que «estarem atents a aquesta nova etapa, amb nous càrrecs, i volem saber quins objectius».
D'altres elements de les retribucions que no convencen els republicans són el fet que, segons els seus càlculs, Natàlia Figueras, coordinadora dels departaments, cobrarà proporcionalment el mateix que el president. Salvador Balliu, per una dedicació exclusiva, percebrà 55.000 euros bruts a l'any, mentre que Figueras, per una dedicació del 75%, cobrarà 41.250 euros a l'any. ERC?també critica que no es fes cap mena d'esment dels 11.625 euros anuals que cobrarà el gerent com a complement de destí.
El nou govern del Consell va anunciar que inicia una nova etapa en què s'han distribuït els serveis en sis grans àrees -en l'anterior mandat eren quatre- i un departament de coordinació. La nova redistribució té com a objectiu ser més àgils i eficients a l'hora de treballar i donar resposta a les necessitats dels ajuntaments i als ciutadans. Balliu, i el vicepresident, Martí Nogué, van assegurar que «aquesta nova redistribució ens permetrà atendre els ajuntaments i els ciutadans de forma pròxima».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema