Un miler de persones van passar durant aquest divendres per la granja Mas Bes de Salitja, on es va inaugurar una exposició que en 500 metres quadrats i més de mig miler d'eines repassa la feina de pagès dels darrers segles. També va obrir una nova agrobotiga i una sala polivalent que complementaran les instal·lacions de la granja.

L'acte d'inauguració va comptar amb el director general d'Indústries agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Joan Girona, que va destacart que el Mas Bes és un cas d'èxit que ha sabut reinventar-se per posar en valor la llet i donar a conèixer el món rural.

Per la seva part, l'alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, va destacar la trajectòria d'emprenedoria de Joan Viñolas, el propietari de la granja, i el fet que dos dels seus fills, la Maria i l'Aleix, després d'estudiar grau en dietètica i nutrició humana i un doctorat en química, respectivament, hagin volgut tornar a la granja per aplicar els seus coneixements. La implicació de la família ha impulsat la diversificació de la granja, que en aquests moments compta amb 1.200 caps de bestiar, una planta de biogàs, una agrobotiga on venen productes propis, dues cases de turisme rural, i ofereix visites guiades a les instal·lacions i cursos de cuina i nutrició. A la tarda el xef Víctor Trochi, del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies, amb una estrella ?Mi?chelin, va fer la demostració d'un postre làctic a partir de derivats de la llet elaborats a la granja.