L'Ajuntament de Vidreres aprovarà avui en el ple l'inici de l'expedient per crear el cos de Policia Municipal, que ha de substituir els actuals vigilants. L'alcalde, Jordi Camps (CiU), ha exposat que des de fa mesos el seu govern treballa perquè el municipi disposi d'un cos policial amb l'objectiu de «garantir la seguretat» a Vidreres. En tot cas, ha volgut precisar que això no vol dir que hi hagi hagut un increment de delinqüència.

Camps reconeix que els vigilants fan una «bona tasca», però que en certa manera estan «desprotegits»: per un costat, el batlle explica que Vidreres es troba en un punt clau entre Girona i localitats de la costa, com ara Lloret de Mar, per la qual cosa «hi ha molt de moviment»;?i per l'altra, a part que com a agents policials podran dur arma, també rebran formació especialitzada.

Ara, la documentació s'enviarà a la Junta de Seguretat de la Generalitat, la qual ha de donar el vistiplau o no. Camps precisa que es recomana un cos de policia local per a localitats amb almenys 10.000 habitants i que, si bé Vidreres té uns 8.000 censats, amb els que no ho estan i el creixement dels mesos d'estiu, ja hi arriben. Quant a la xifra d'efectius de la policia i el cost, són dos punts que no estan determinats. Els vigilants compten amb 11 membres.