Vidreres aprova el projecte per rebre aigua de la canonada del Pasteral

Aquesta primera fase té un cost d'uns 480.000 euros i ha d'estar acabada al febrer

30.07.2015 | 15:42
Els pous municipals de Vidreres, ubicats al costat del cementiri nou.
Els pous municipals de Vidreres, ubicats al costat del cementiri nou.

L'Ajuntament de Vidreres ha fet un pas més per solucionar el problema històric de l'abastament d'aigua: ha tirat endavant el projecte constructiu de les obres per connectar la xarxa d'aigua potable del municipi amb la canonada que del Pasteral subministra la Costa Brava. El regidor delegat d'aquest assumpte, Francesc Baltrons (CiU), ha explicat que per desencallar aquest assumpte l'Ajuntament va signar un conveni amb el Consorci Costa Brava.

Aquest projecte és una primera fase que puja uns 480.000 euros i que es preveu que estigui enllestida el pròxim mes de gener o de febrer. Aquesta actuació consisteix en connectar la canonada que ha d'abastir Vidreres a la de la del Pasteral, la construcció d'una arqueta i la seva connexió a la xarxa existent, és a dir, a la que subministra a les urbanitzacions que han tingut la problemàtica dels talls: Aiguaviva Parc, La Goba, Terrafortuna, Puigventós i el polígon industrial. Aquesta xarxa existent és privada ja que és gestionada per les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes.

Paral·lelament a aquesta primera fase, l'Ajuntament de Vidreres ja treballa en la segona, ha exposat Baltrons, la qual consisteix en connectar l'arqueta amb els dipòsits municipals que l'Ajuntament té al cementiri. D'aquesta manera, es garanteix el subministrament d'aigua als dipòsits municipals quan els pous de l'Ajuntament no cobreixin la demanda. La previsió de Baltrons és que aquesta obra estigui enllestida cap a finals de l'any que ve.

El regidor ha afirmat que aquesta actuació és la definitiva als problemes d'aigua del municipi i ha reivindicat la tasca que ha dut a terme el govern municipal per arribar a aquest punt: «La solució està encarrilada. És una problemàtica que fa 30 anys que dura i en un any hem estat capaços de donar-li la volta».

Quant a la decisó de connectar amb l'artèria del Consorci de la Costa Brava, Baltrons ha recordat que dins del procés de municipalització del servei de l'aigua el Consell Comarcal de la Selva va proposar diverses alternatives, entre les quals aquesta que està en procés d'execució és la més econòmica, tant per l'obra que s'ha de fer com pel preu de l'aigua.

I ha afegit que la connexió amb la xarxa del Consorci permetrà desconnectar la que actualment hi ha amb Caldes de Malavella, que es va posar en marxa finals de l'agost de l'any passat.

Seguint amb l'aigua, l'Ajuntament ha aprovat inicialment l'ordenança reguladora del servei d'abastament d'aigua a les citades urbanitzacions i al polígon, la qual té l'objectiu de dotar a l'Ajuntamnet d'eines per controlar millor que el servei es dugui a terme correctament, així com la possibilitat d'aplicar sancions a les empreses que l'executen en cas de detectar-hi deficiències.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

L'equip de govern (GMI) té previst reformar la carretera de Caldes, instal·lar un nou aparcament...

Hostalric dóna llum verda al Pla Local de Joventut, que compta amb uns 17.200 euros

L'Ajuntament d'Hostalric ha donat llum verda al nou Pla Local de Joventut 2016-2019, que...

Lloret manté un any més el certificat Q de Qualitat Turística

Lloret Turisme va superar el 4 d'octubre passat l'auditoria

Oncolliga Blanes reuneix 3.000 euros

Oncolliga Blanes reuneix 3.000 euros

El concert benèfic va aplegar més de 150 persones

Enllaços recomanats: Premis cinema