L´equip de govern de Convergència i Unió de Vidreres va aprovar en el ple d´aquest dimarts la contractació d´un càrrec de confiança per al desenvolupament de tasques de gerència, ha concretat el batlle, Jordi Camps. La persona escollida ja té experència en aquesta tasca ja que anteriorment l´ha duta a terme als ajuntaments de Torroella de Montgrí i d´Amer. Baulida, exregidor de CiU a Cassà de la Selva, tindrà a Vidreres una dedicació parcial del 66,66% de la jornada ordinària, per la qual cobrarà 3.500 euros bruts al mes en 14 pagues, cosa que fa un total brut a l´any de 49.000 euros.

El grup d´ERC, a l´oposició a Vidreres, ha manifestat el seu desacord amb la contractació que ha tirat endavant CiU ja que entén que un govern amb vuit regidors té suficients membres per no necessitar cap càrrec de confiança. El portaveu republicà, Eduard Adrobau, considera «innecessària» la despesa de 49.000 euros en el gerent. També ha recordat que Baulida té un expedient disciplinari a l´Ajuntament de Torroella de Montgrí que el troba responsable d´una falta greu per presumpte assetjament laboral; el cas està al contenciós administratiu, per la qual cosa considera que el més oportú hauria estat esperar la resolució judicial.

La presència de Baulida a l´Ajuntament de Vidreres no es nova ja que aquest any, abans de les municipals, hi va treballar com a assessor extern junt amb una altra persona, ha concretat Camps, qui ha defensat el fitxatge perquè «creiem oportú tenir algú amb tasques de gerent perquè s´executi el projecte d´aquests quatre anys». I ha precisat que Baulida cessarà en el càrrec quan plegui l´actual govern. Les funcions que té el gerent de Vidreres són: proposar la planificació de l'acció de govern de l'alcaldia; i proposar les directrius operatives i efectuar el seguiment de la totalitat dels assumptes que gestiona l'Alcaldia i aquelles altres actuacions que li encomani l'alcalde en matèria de relacions institucionals, estudis, seguiment de la gestió municipal, polítiques de promoció de la ciutat i relacions amb els mitjans de comunicació propis i aliens.

Quant a Amer, on Baulida havia estat gerent, ara hi està contractat com a càrrec de confiança en qualitat d´assessor econòmic en temes pressupostaris. Aquí, la seva contractació sí que té el vistiplau d´ERC, que és soci de govern de CiU. Baulida hi té una dedicació de dos dies a la setmana i cobra 2.400 euros bruts al mes en 14 pagues, cosa que puja a 33.600 euros bruts a l´any. El grup de l´oposició Junts per Amer ha criticat que com a gerent va fer feina política i que ara està contractat tot l´any per assumptes que veu puntuals.

A Torroella ­-on treballa un dia a la setmana-, per la falta greu que li atribueix l´Ajuntament es va decretar una sanció d´un any i un mes de suspensió de sou i feina. Baulida va demanar al jutjat la suspensió cautelar de la sanció perquè, entre d´altres motius, necessitava aquest sou per mantenir la seva família. La petició de la cautelar, que fou denegada, era prèvia als contractes d´Amer i Vidreres.