Tossa potenciarà el turisme cultural i gastronòmic

El consistori ha signat un acord amb el LABPATC per promocionar el municipi com una destinació "per tot l'any"

01.08.2015 | 18:14

L'Ajuntament de Tossa de Mar ha signat un acord amb el Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural (LABPATC) de la Universitat de Barcelona per potenciar i promocionar el turisme cultural i gastronòmic de la vila. L'objectiu és visualitzar aquest poble emblemàtic de la Costa Brava com una destinació "per tot l'any". En aquest conveni de col·laboració la gastronomia hi juga un paper clau ja que es vol donar a conèixer més les iniciatives i ofertes existents. Al mateix temps, s'obrirà un 'hub' per aconseguir un espai de debat i treball en xarxa entre el sector públic, el privat i l'acadèmic. També es vol donar una empenta a iniciatives municipals conjuntes com les Rutes Megalítiques.

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Tossa de Mar, Maria Àngels Pujals, i el director del Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultura de la Universitat de Barcelona, Jordi Tresserras, van signar l'acord de col·laboració aquest divendres. L'acte va comptar amb la presència de la diputada i alcaldessa de la vila, Gisela Saladich. L'objectiu d'aquest conveni, que s'allargarà fins el 2019, és potenciar Tossa de Mar com una destinació per tot l'any.

El LABPATC va ser fundat ara fa tres anys, el 2012, en el marc d'un projecte d'impuls del turisme cultural i creatiu a Europa i finançant per la Unió Europea. Està vinculat a la Càtedra UNESCO sobre Cultura, Turisme i Desenvolupament . Des del Laboratori tenen previst obrir un 'hub', un lloc de reunió per promoure un espai de debat i treball en xarxa entre el sector públic, les administracions, el sector privat i l'acadèmic.

Tossa de Mar és una de les viles més fotografiades de la Costa Brava. En una localització privilegiada, compta amb un paisatge natural i cultural immens que van des de les rutes de senderisme de l'Ardenya-Cadiretes, el món romà de la vila dels Ametllers o les barques dels pescadors. Al mateix temps, durant els darrers anys, el municipi ha apostat per la valorització de la seva gastronomia basant-se en la idea de tradició i innovació.

En aquest sentit, destaquen iniciatives com les jornades gastronòmiques del 'Cim i tomba' organitzat pel col·lectiu de Cuina Tradicional Tossenca, el projecte Tossa Dolça que promou la pastisseria i els dolços tradicionals de la vil o el restaurant La Cuina de Can Simón que compta amb una estrella Michelin o l'hotel gastronòmic Casa Granados que ha estat certificat per l'Agència Catalana de Turisme i la Marca Cuina Catalana de l'Institut Català de la Cuina i a Cultura Gastronòmica.

La voluntat de l'acord és configurar una oferta de qualitat singular seguint les línies de marques i segells proposades per l'Agència Catalana de Turisme i dels clubs de producte del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Paral·lelament es vol impulsar un programa participatiu per involucrar agents del sector públic i privat i acadèmics de la Universitat de Girona i la Universitat Oberta de Catalunya.

Finalment, l'acord també contempla donar una empenta a iniciatives conjuntes amb altres municipis de la Costa Brava com el projecte de Camins de Ronda que vol aconseguir el distintiu de Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural o les Rutes Megalítiques que es volen certificar dins les Rutes Megalítiques Europees, un itinerari cultural europeu certificat pel Consell d'Europa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La piscina municipal de Lloret va ser inaugurada el 2014.
Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

L'equip de govern (GMI) té previst reformar la carretera de Caldes, instal·lar un nou aparcament...

Enllaços recomanats: Premis cinema