Dues persones van ser detingudes dimarts a Blanes i una tercera va fugir després que la Policia Local de Blanés descobrís en un habitatge, gràcies a la col·laboració ciutadana, un cultiu de marihuana amb més de 30 plantes, segons va informar ahir l'Ajuntament. Els dos detinguts, una dona de 40 anys i un home de 38, tots dos veïns de Blanes, van ser acusats d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Ahir al matí van passar a disposició judicial mentre hi ha un avís de recerca per a la tercera persona fugida.

Els fets van tenir lloc aquest dimarts, a quarts de nou del vespre. Una dotació amb dos agents de la Policia de Blanes estava patrullant en cotxe per la zona de la carretera de Malgrat. Llavors, un ciutadà els va alertar de l'existència d'una plantació de marihuana en un lloc molt proper, precisant que estava situat en una zona aïllada, sense pas de vehicles i pràcticament tampoc de vianants, on hi ha una casa abandonada i ocupada.

La patrulla es va acostar al lloc indicat i, des de fora, va observar que al voltant de la casa hi havia plantes de marihuana, totes ja madures i de grans dimensions, que feien entre un metre i mig i dos metres d'alçada. Els policies també van apreciar que no es tractava d'una plantació espontània, sinó que hi havien construïts una mena d'hivernacles, separats en dues parcel·les i un espai destinat a galliner, va relatar l'Ajuntament.

L'aspecte de les plantes també feia indicar que es trobaven cuidades i ateses, i que per tant es tractava d'una acció premeditada i continuada. Després de constatar aquests fets, els agents van requerir a les tres persones que hi havia a la casa que s'identifiquessin. Eren dos homes de nacionalitat magrebina de 38 i 42 anys, i una dona espanyola de 40 anys. A preguntes dels agents, els tres van admetre que vivien a la casa ocupada i que les plantes de l'exterior eren de la seva propietat.

Quan els agents es van dirigir a la part posterior de la casa al costat de les tres persones, l'home de 42 anys va sortir corrent, sense que els policies el poguessin aturar. Posteriorment, els altres dos identificats van dir als agents que les plantes de la part posterior de l'habitatge, unes 15, són propietat i les cultiva l'home fugit.

Durant l'operatiu, el cos policial va constatar que els presumptes autors de la plantació havien estat intervinguts recentment per un altre delicte relacionat amb la salut pública. A través de l'emissora, el sergent de la policia va informar que el passat 18 de juliol ja se'ls va intervenir per tinença de marihuana i ja van ser denunciats.

Amb antecedents similars

Aquella intervenció va tenir lloc gràcies al requeriment d'un turista estranger que es va dirigir a l'Oficina d'Atenció de la Policia Local que hi ha a la zona turística. El visitant es va adreçar precisament al sergent que dimarts també estava de servei, i li va explicar que hi havia dues persones que estaven oferint marihuana als vianants de la zona i el sergent va intervenir

Aquest dimarts, un cop contrastada la informació, es va constatar que es tractava de les dues mateixes persones identificades a l'habitatge on es va fer la descoberta de la plantació. Diversos agents van tallar dimarts a la nit totes les plantes i les van traslladar a les dependències policials. A més, es va emetre un avís de recerca per trobar la persona que va fugir de la casa i de la qual la policia disposa de les seves dades.