El municipi de Viladrau, integrat dins l'associació Boscos de Bruixes i Bandolers, ha incorporat aquest estiu noves activitats per descobrir paisatges i el patrimoni natural de l'entorn del poble acompanyats de personatges ben singulars. Divendres es van iniciar les activitats a l'Espai Montseny amb "L'Enigma d'en Serrallonga" amb un recorregut amb carro per l'entorn.

Ahir va tenir lloc un altre enigma, en aquest cas de les bruixes, amb un funcionament similar.

Una altra de les activitats que s'estrena aquest agost és la que s'ha batejat amb el nom de "Descobreix amb una bruixa de Viladrau les plantes remeieres". Seran els dies 15 i 26 d'agost, a les 10 del matí, amb inici a l'Espai Montseny. En aquest cas, es tracta d'una altra activitat familiar que consisteix en un itinerari guiat pel bosc, durant el qual una bruixa de Viladrau explicarà als participants les característiques de les plantes remeieres que es poden trobar al bosc i com es poden fer servir, de manera semblant a com ho feien les dones de Viladrau segles enrere.

Finalment, un altre dels itineraris serà "Descobreix el Montseny. En Serrallonga i la Sala. Mite i llegenda, el bandolerisme del Barroc". Tindrà lloc els dies 9 i 23 d'agost, a partir de les 10 del matí, des de l'Espai Montseny. Es tracta d'una excursió al mas La Sala, la casa natal del bandoler Serrallonga. En tots els casos cal reservar.