El grup d'ICV-EUiA a Blanes va denunciar ahir que l'Ajuntament ha tancat «irregularment» un solar privat utilitzat habitualment com a pàrquing sense que la propietat ho demanés o l'Ajuntament els requerís fer-ho. Segons van explicar els ecosocialistes, és la tercera vegada que el consistori pren aquesta mesura al solar, ubicat al costat de la zona blava, de manera que consideren que existeix un «tracte a favor» a la concessionària de les zones de pagament Saba perquè obliga els vehicles a aparcar a la zona blava.

En un comunicat, ICV-EUiA?va relatar ahir que a mitjans de juliol es va col·locar un tancat, consistent en uns blocs de formigó pintats de color groc, que impedeixen l'accés de vehicles a un solar ubicat al carrer de l'Àncora, a la urbanització Sant Francesc, a pocs minuts de Cala Bona, una de les platges més concorregudes de Blanes.

En el ple del passat juliol, el regidor d'ICV-EUiA, Víctor Catalan, va preguntar a la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, «si existia permís per al tancament del solar, qui l'ha fet, i si efectivament aquest tancat incompleix el POUM, quan a les condicions i el procediment per tancar-lo». Segons els ecosocialistes, «l'Ajuntament ha confirmat que no existeix ni requeriment de tancament a la propietat per part de l'Ajuntament, ni una sol·licitud de la mateixa propietat demanant autorització per a tancar-lo». Per tant, «donat que aquest tancament no compleix amb la normativa fixada pel POUM al respecte, el grup municipal ha sol·licitat a l'Ajuntament que s'hi realitzi una inspecció urbanística i s'ordeni el desmantellament de la tanca del solar», segons expliquen en el comunicat emès ahir.

Segons Catalan, aquest fet evidencia que existeix un «tracte de favor cap a SABA», ja que es fa la «vista grossa per afavorir els seus interessos». «Si un veí o veïna qualsevol del municipi -va dir el regidor- es fa un cobert a casa seva o al balcó sense permís, l'Ajuntament ordena la retirada i sanció. Però si es tanca un solar de 3.000m2 perquè els cotxes es vegin obligats a pagar a SABA, l'Ajuntament tanca els ulls», va valorar.

Tercer intent de tancament

Precisament, el grup d'ICV-EUiA va recordar que «no és la primera vegada que l'Ajuntament i Saba intenten prendre accions per evitar que els vehicles hi aparquin a l'estiu, ja que des de fa tres anys està en vigor la privatització de la zona blava que gestiona SABA i ja el primer estiu l'Ajuntament va fer acordonar aquest solar amb una cinta de la Policia Local de Blanes que va durar pocs dies». «El darrer estiu -afegeix la formació- s'hi van col·locar unes pilones amb un cadenat que també va tenir poc èxit, ja que va ser superat en pocs dies».

La zona blava de la Cala Bona és un dels espais de pagament que es van aprovar al municipi en el ple de desembre de 2012 amb el suport de CiU i PSC i en el que ICV-EUiA «va votar-hi en contra», van sentenciar els ecosocialistes.