Anglès aprova crear un registre d'entitats i una taxa per utilitzar els equipaments

17.08.2015 | 07:23

El ple de l'Ajuntament d'Anglès va aprovar dimarts, amb els vots a favor de CiU-ERC i els vots del PAU?i la CUP,?la creació d'una taxa per utilitzar els equipaments municipals. Fins ara, la cessió dels espais era gratuïta però ara es cobrarà un preu de 15 euros l'hora.
El PAU?va criticar ahir la mesura perquè, a parer seu, cobrar aquesta taxa «a les entitats i gent del poble» podria fer «desaparèixer el teixit assocatiu de la vila» i «moltes activitats» com curses on «les inscripcions són petites». Així, van demanar que es postposi «fins que l'Ajuntament i les entitats parlin» i «fins que els espais a cedir tinguin el vistiplau dels tècnics autoritzats», lamentant que es posin tantes «traves burocràtiques».
Per la seva part, l'alcaldessa Àstrid Desset, va replicar que la taxa no es cobrarà a les entitats i associacions culturals sense ànim de lucre o amb interès social i que només cobraran a les entitats privades que cobren quotes als seus socis». Segons Desset, «fa temps que hi ha queixes sobre la neteja i conservació dels espais» i la nova taxa «revertirà» precisament en aquesta neteja i millora dels espais.
És per això, va prosseguir, que «les entitats sense ànim de lucre es beneficiaran, perquè els cedirem els espais amb més condicions», va dir l'alcaldessa per afegir que 15 euros l'hora per fer servir els espais, a vegades «on cap molta gent», és assequible i que «després van revertits al poble i a les entitats».
En paral·lel, el ple va aprovar la creació d'un registre d'entitats on se'ls demanaran els estatuts i la finalitat de l'associació i el pressupost anual, on es pot comprovar si hi ha lucre o no. «Una cosa tan simple com això no ho teníem», va sentenciar l'alcaldessa que va afegir que es plantegen buscar assessorament per a les entitats que «no sàpiguin com elaborar un pressupost i presentar els papers».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema