Ja fa dies que Vilobí d'Onyar està rebent visites d'un grup de persones que es dediquen a desvalisar tot un bloc de pisos per endur-se el cablejat de coure, portes i electrodomèstics. Es tracta d'un edifici situat a l'encreuament entre el carrer de la Crossa i el carrer Pere Antoni que disposa de 18 habitatges -dues amb inquilins, dues més de propietat però sense inquilins i 14 més que són d'un banc, que encara no ha denunciat els fets. Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets i tenen identificats sospitosos.

Com que la porta principal de l'edifici està tancada, els lladres accedeixen a l'interior del bloc de pisos forçant la persiana d'un dels baixos amb una escarpa i, des d'allà, circulen per la resta d'habitatges que estan desocupats en busca de ferralla, cablejat i electrodomèstics que treuen a través dels pisos on han forçat les persianes per carregar-les en els vehicles que els esperen al carrer.

Bona part dels robatoris succeeixen de matinada, aprofitant que els Vigilants Municipals acaben el seu torn a les onze de la nit, però dijous van ser sorpresos al vespre entrant i sortint per les finestres a voluntat. En aquesta ocasió es trobaven arrencant cablejat i van deixar sense televisió un dels pisos que estan habitats. Els Mossos d'Esquadra van personar-se a la zona per buscar indicis que permetessin la identificació dels sospitosos però poc després de marxar, i quan ha s'havien tancat les finestres i persianes forçades, els delinqüents van tornar a entrar de matinada per acabar d'endur-se més material.