La cantautora de Llambilles Tona Gafarot ha estat la guanyadora de la 37a edició del Concurs de Cançó de Salitja, que es va celebrar diumenge com a cloenda de les activitats de la Festa Major de la població. Gafarot s'hi va presentar amb la cançó Adela, que va captivar el jurat format per Ian Sala, Joanjo Bosk, Jordi Camps, Rafael Rostey, Quim Marcé i Arnau Tordera. Aquest primer premi consta de 800 euros, gentilesa de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar.

D'altra banda, el segon premi, de 400 euros i gentilesa del poble de Salitja, va ser per a Lydia Torrejón, per la cançó Espera'm; el tercer, de 200 euros i gentilesa de Gespromat, per a Glòria Ribera per Cançó Popular; i finalment, el premi popular, de 100 euros i un lot de vedella i productes làctics de la Granja Mas Bes, se'l va endur el grup vocal Jules per la cançó Ja arribem.

Els setze grups i solistes participants, i les seves composicions -inèdites i en català?-, van ser: Alba Tor (Dona completa); David Jorba (Princesa), Esther Farga (Quan sóc amb tu), Glòria Ribera (Cançó popular), Isaac Polis (Edats), Jordi Riera (Diga'm), Jules (Ja arribem), Korneiev (Segon intent), Lydia Torrejón (Espera'm), Parellop (Antoixa), Rampaire (Un dia clar), Raül Benítez i el Dia del Mag (Gotes), Robert Poch (Cops de puny), Tona Gafarot (Adela), Un tal Pere (Tal com estem) i Vèrtex Buit (La ràbia).

Un dels altres plats forts que han tingut lloc a Salitja durant aquests dies amb motiu de la Festa Major ha estat el Pinxorockibirra, que enguany ha arribat a la 25a edició i que ha comptat, entre d'altres, amb les actuacions de La Banda del Yuyu i Deskarats.