L'ordenança reguladora de la prestació del servei d'abastament d'aigua potable a les urbanitzacions d'Aiguaviva Parc, la Goba, Terrafortuna, Puig Ventós i el polígon industrial que l'Ajuntament de Vidreres va aprovar inicialment en el ple del juliol estableix sancions de fins a 100.000 euros per a les dues empreses que gestionen el subministrament en aquests nuclis del municipi en el cas en que s'hi detectin deficiències. L'ordenança es troba en tràmit d'exposició pública per un període de 30 dies.

L'objectiu d'aquesta ordenança, segons va explicar el regidor delegat de l'aigua, Francesc Baltrons (CiU) és el de dotar a l'Ajuntament d'eines per controlar millor el servei de subministrament d'aigua potable que a les citades urbanitzacions realitza les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes -i que ha patit problemes-, així com regularitzar un règim sancionador en cas d'incompliments.

L'ordenança estableix que les empreses han de disposar de les autoritzacions dels seus pous privats, «sense que es pugui subministrar a la xarxa aigua procedent de pous no legalitzats»; han d'instal·lar comptadors o cabal·límetres per mesurar els cabals que circulen per les canonades de sortida dels dipòsits de Can Siu, a la derivació cap a Mata, cap a Malavella Parc i cap a les urbanitzacions de Lloret de Mar. Les dues empreses també han de presentar mensualment a l'Ajuntament o a la inspecció tècnica la informació diària dels cabals i rendiments dels pous de Can Prat.

Rec Madral i Riera de Cabanyes també hauran de garantir el «correcte funcionament del servei per tal de millorar l'eficiència de la xarxa i reduir les pèrdues d'aigua»; i «garantiran la qualitat de l'aigua» amb proves analítiques.

En cas d'incomplir algun d'aquests requeriments, l'Ajuntament contempla l'aplicació de sancions que van dels 10.001 euros als 100.000 en graduació: grau baix, fins als 30.000; grau mig entre 30.001 i 70.000; i grau alt fins als 100.000. Segons l'ordenança municipal, «les societats prestadores podran ser sancionades (...) en casos d'incompliment dels requeriments, citacions i d'altres mesures adoptades per la inspecció tècnica o les administracions (...) quan aquestes actuacions administratives persegueixin la protecció dels drets dels usuaris, la seva seguretat i la seva salut».