Les urbanitzacions Malavella Parc i Tourist Club de Caldes de Malavella estan tramitant els seus projectes d'urbanització de manera que, un cop executades les obres, quedaran legalitzades i l'Ajuntament les podrà recepcionar. Aquests tràmits es fan a través d'una junta de cooperació, és a dir, és la corporació municipal la que els tira endavant, si bé no hi posa cap euro, ha precisat el batlle Salvador Balliu. En les dues urbanitzacions, el cost mitjà per parcel·lista de les obres és d'uns 30.000 euros. En tot cas, també ha puntualitzat que aquest import és sobre el projecte, de manera que en el procés d'adjudicació molt probablement es reduirà. Balliu ha concretat que hi ha una tercera urbanització a Caldes pendent de legalitzar, la de Santa Ceclina, però la tramitació encara està molt verda.

L'alcalde ha exposat que la problemàtica que viuen la majoria d'urbanitzacions -d'arreu del territori- que es van construir fa 50 anys és que es van fer sense cap tipus de servei o, en tot cas, ara són deficients i obsolets. Per aquest motiu, ha concretat, la legislació posterior va determinar que abans de poder construir qualsevol habitatge, equipament o indústria, els sectors havien d'estar urbanitzats convenientment amb el clavegueram, l'enllumenat, l'asfaltatge, entre d'altres.

De Malavella Parc, l'alcalde ha precisat que no hi ha enllumenat, els carrers no estan asfaltats i el clavegueram és obsolet. Davant de la dificultat de fer front a unes quotes d'urbanització de 30.000 euros de mitjana, la junta de veïns ha decidit dividir el projecte d'urbanització en dos fases, la primera de les quals consistirà en fer el clavegueram nou i una depuradora, les obres més cares.

Unes 60 parcel·les municipals

Un dels problemes més importants que Balliu veu en el desenvolupament del projecte o, més ben dit, en el seu finançament, és que de les prop de 400 parcel·les que hi ha més de la meitat no estan construïdes, cosa que pot comportar que els propietaris prefereixin que li sigui embargada abans que desemborsar una xifra de diners molt superior a la que al seu dia va pagar pels terrenys. Balliu ha concretat que l'Ajuntament també és un dels propietaris a Malavella Parc, on té cap a una seixantena de parcel·les, cosa que significa que hi hauria de destinar-hi cap a 1,8 milons d'euros (sempre pendent del preu que resulti de l'adjudicació de l'obra).

A la urbanització Tourist Club l'alcalde no hi veu tanta problemàtica per tirar el projecte d'obres endavant. Salvador Balliu ha concretat que en aquesta urbanització es fa tot nou. Finalment, el batlle ha precisat que l'Ajuntament negocia la recepció de la urbanització Llac del Cigne. Balliu ha afegit que estan pendents que els propietaris instal·lin les preses d'aigua per als bombers amb les especificacions que requereixen, alhora que l'enllumenat que hi ha és obsolet.