aturem la c-32

24.08.2015 | 07:16
aturem la c-32
aturem la c-32

La plataforma Aturem la C-32, una plataforma ciutadana constituïda majoritàriament per lloretencs i blanencs, insisteix, amb la seva campanya, les seves accions i la seva lluita, en tirar enrere el projecte de continuació de l'autopista C-32 fins a Lloret. D'alguna manera, una lluita que fa pensar en la que, fa molts anys, va tenir lloc entre David i Goliat. Un Goliat, en aquest cas configurat, segons denuncien des de la mateixa plataforma, per la suma d'interessos del Govern de la Generalitat i l'empresa Abertis.
No hi ha cap estudi prou fonamentat que avali amb rotunditat la necessitat, i ni la inevitabilitat, d'aquesta perllongació. Una perllongació que, això sí, tindria un impacte demolidor en els ja malmesos boscos i paratges naturals dels entorns de Blanes i Lloret. Encara més: sembla que altres estudis demostrarien (almenys teòricament) que, una millora a consciència de la connexió N-II-Tordera, tram final nord de la C-32 i la carretera d'accés Costa Brava, complementada amb la millora de les connexions AP7-Maçanet, N-II-Vidreres i accés oest a Lloret comportarien, d'una banda, un cost econòmic més baix i de l'altra un alleujament dels accessos a Lloret, pel que fa a retencions i fluïdesa, fins hi tot més eficaç que la polèmica perllongació de la C-32!
Sembla que en aquest tema, des de Madrid hi tenen molt poc a dir. La decisió de trinxar una mica més el territori o optar per una solució, segons alguns estudis, igualment eficaç i més barata, es prendrà a Barcelona. Ho farà el Govern de la Generalitat. No sé si abans del 27-S o després. Probablement després.
Per això, caldrà llegir amb deteniment els programes de tots els partits i coalicions. Per veure si més enllà de donar un sí als qui propugnen la independència de Catalunya, els estem donant (si acaben governant) també barra lliure per justificar totes les decisions que prenguin després de les "plebiscitàries". Ens agradin o no ens agradin. Beneficiïn la majoria dels ciutadans o alguns interessos molt concrets.
Ah!... en tot cas, gent de la plataforma Aturem la C-32, no oblideu com va acabar la història bíblica que esmentava al començament d'aquestes línies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Les actuacions estan pressupostades en uns 3,5 milions d'euros, que pagaran els veïns

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

Enllaços recomanats: Premis cinema