La plataforma Aturem la C-32, una plataforma ciutadana constituïda majoritàriament per lloretencs i blanencs, insisteix, amb la seva campanya, les seves accions i la seva lluita, en tirar enrere el projecte de continuació de l'autopista C-32 fins a Lloret. D'alguna manera, una lluita que fa pensar en la que, fa molts anys, va tenir lloc entre David i Goliat. Un Goliat, en aquest cas configurat, segons denuncien des de la mateixa plataforma, per la suma d'interessos del Govern de la Generalitat i l'empresa Abertis.

No hi ha cap estudi prou fonamentat que avali amb rotunditat la necessitat, i ni la inevitabilitat, d'aquesta perllongació. Una perllongació que, això sí, tindria un impacte demolidor en els ja malmesos boscos i paratges naturals dels entorns de Blanes i Lloret. Encara més: sembla que altres estudis demostrarien (almenys teòricament) que, una millora a consciència de la connexió N-II-Tordera, tram final nord de la C-32 i la carretera d'accés Costa Brava, complementada amb la millora de les connexions AP7-Maçanet, N-II-Vidreres i accés oest a Lloret comportarien, d'una banda, un cost econòmic més baix i de l'altra un alleujament dels accessos a Lloret, pel que fa a retencions i fluïdesa, fins hi tot més eficaç que la polèmica perllongació de la C-32!

Sembla que en aquest tema, des de Madrid hi tenen molt poc a dir. La decisió de trinxar una mica més el territori o optar per una solució, segons alguns estudis, igualment eficaç i més barata, es prendrà a Barcelona. Ho farà el Govern de la Generalitat. No sé si abans del 27-S o després. Probablement després.

Per això, caldrà llegir amb deteniment els programes de tots els partits i coalicions. Per veure si més enllà de donar un sí als qui propugnen la independència de Catalunya, els estem donant (si acaben governant) també barra lliure per justificar totes les decisions que prenguin després de les "plebiscitàries". Ens agradin o no ens agradin. Beneficiïn la majoria dels ciutadans o alguns interessos molt concrets.

Ah!... en tot cas, gent de la plataforma Aturem la C-32, no oblideu com va acabar la història bíblica que esmentava al començament d'aquestes línies.