Els violents atracadors que la matinada de diumenge van assaltar el bar La Tocada, a Blanes han acabat dormint a la garjola. Entre altres coses perquè no es pensaven trobar un propietari disposat a defensar-se a ultrança i perseguir-los pel carrer malferit, encara que ells portessin un matxet de grans dimensions, una pistola simulada i una defensa elèctrica. O.P.S., de 32 anys, nascut a Barcelona i amb domicili desconegut i J.E.H, de 32 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet, que compten amb nombrosos antecedents policials van quedar detinguts per robatori amb violència i intimidació, lesions i atemptat contra l´autoritat.

Tant el relat del propietari de l´establiment, de 28 anys, i les imatges de la càmera de seguretat permeten fer-se una idea de com va ser el robatori. El jove havia abaixat la persiana posterior del local i la d´entrada l´havia deixat a mitges per acabar de recollir i marxar amb els tres amics que l´esperaven fora.

Dins el local també hi havia la seva parella quan els dos atracadors van entrar cridant: «Quiets aquí i callats!». El primer esgrimia el matxet mentre el segon baixava la persiana, deixava el local tancat i es treia la pistola. Després d´esbatussar el propietari, el van lligar amb brides i van reclamar a la seva xicota que obrís la caixa. Com no podia fer-ho, els assaltants van deixar que ho fes el propietari.

Els diners que hi havia a la caixa registradora els van semblar insuficients, així que també treure-li els 300 euros que duia a la cartera el propietari però seguien insatisfets. El van amenaçar amb rebentar-li el cotxe i «punxar-los» si no els donava més diners. Per donar més intensitat a la seva amenaça els lladres van col·locar el matxet al coll del jove, que va posar les mans per protegir-se i va poder tallar les brides.

En veure que tenia les mans lliures, l´home es va abraonar contra un dels lladres mentre aquest cridava «Juanito, punxa´l!». L´escena passava a l´interior de la barra i el restaurador va optar per llençar gots de vidre a la cara dels agressors fins que els va foragitar.

Els lladres van tornar a amenaçar de punxar-lo si els perseguia però el jove va sortir corrents darrere seu igualment. A la persecució s´hi va sumar un dels amics que l´estava esperant a fora i la policia local, que estava patrullant per la zona. Els delinqüents van quedar acorralats. Quan els agents de Blanes els van detenir duien a sobre 481 euros. Però part de les armes es van trobar l´endemà perquè les havien tirat mentre fugien.