L'avís per un possible segrest que s'estava cometent a la rotonda dels supermercats de Santa Coloma de Farners va encendre dissabte totes les alarmes dels Mossos d'Esquadra. Un testimoni va trucar-los mentre estava observant en directe com tres homes intentaven carregar una jove dins el maleter d'un Citroën AX negre. No van tenir temps i van fugir, la noia amb ells.

Els Mossos d'Esquadra van muntar immediatament un dispositiu per atrapar els presumptes segrestadors. En pocs minuts els van trobar circulant per la C-63 en direcció Riudarenes i aquí va començar una espectacular persecució perquè el conductor de l'automòbil, en comptes de parar-se quan va sentir les sirenes del cotxe patrulla al darrere va accelerar a fons i començar a adelantar cotxes de forma temerària fins que va arribar a la benzinera, on va fer un canvi de sentit per acabar incorporant-se de nou a la carretera envaïnt el carril contrari i obligant al cotxes que hi circulaven a frenar o apartar-se per no xocar.

En aquest punt, diverses patrulles es van afegir a la persecució. Els fugitius van optar per entrar en una pista forestal per intentar despistar els agents però van quedar atrapats en un camp i els Mossos van creuar un vehicle perquè no escapessin però quan la patrulla va sortir de l'interior del cotxe el conductor va tornar a accelerar a fons obligant els agents a arraconar-se per no ser atropellats.

L'acció li va servir al conductor per tornar a fugir una altra vegada per la C-63 en direcció Santa Coloma de Farners, posant en risc els vehicles que hi circulaven. A la primera rotonda, la policia autonòmica tenia muntat un punt de control per frustrar la fugida però el conductor va seguir endavant fins a xocar amb el cotxe policial i seguir accelerant.

Tanmateix, el cotxe va acabar xocant en una illeta de sortida de vehicles i en aquesta ocasió un altre vehicle policial sí que va poder-li barrar el pas completament.

Arrestats per la finestra

Quan la policia va voler arrestar els quatre ocupants del vehicle, la jove que presumptament havia estat segrestada, de 20 anys i veïna de Fornells de la Selva, els va escridassar i insultar dient-los també que s'estaven confonent i que no era una segrest.

Els quatre ocupants del cotxe es resistien a ser detinguts i van haver de ser retirats per la finestra perquè no volien sortir pel seu propi peu. Una vegada a fora, el conductor, de 26 anys i veí de Santa Coloma de Farners, va intengar agredir els policies, el copilot, de 26 anys i veí de Sant Hilari Sacalm, va fer el mateix amb un altre agent. A més, el conductor es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia i mentre era traslladat a l'àrea de custòdia de detinguts de la comissaria de Santa Coloma de Farners va trencar el vidre esquerre del vehicle policial.

Els quatre ocupants del vehicle van quedar detinguts per un delicte de resistència i desobediència, al conductor també se li va imputar un delicte de conducció temerària, negativa a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, danys i lesions lleus, i al copilot se li va imputar un delicte d'atemptat a l'autoritat.

A excepció de la noia, la resta de detinguts tenen antecedents. Tots ells van passar a disposició del jutjat de guàrdia, que els va deixar en llibertat amb càrrecs obligant-los a presentar-se al jutjat el dia 1 i 15 de cada mes.