L'Associació de Veïns de la Pedrera de Blanes ha anunciat que ha iniciat una mobilització per aconseguir la neteja de la riera que recorre el barri fins la plaça 11 de Setembre. La problemàtica, segons els veïns, els ha portat a reaccionar davant la inacció de les diferents administracions. Els veïns exposen que pateixen contínuament males olors, la brutícia, les escombreries escampades, les canyes que creixen sense que es retallin periòdicament i, fins i tot, la presència de rates. Una situació, doncs, que ha causat malestar en el veïnat, el qual considera que tot plegat fa que la situació a algunes zones de la riera sigui insostenible per la insalubritat que s'hi genera.

La presidenta de l'Associació de Veïns de la Pedrera, Rosa García, ha enviat a les administracions els darrers cinc anys tota mena de documentació sobre la situació que pateix el veïnat a causa de la degradació de la riera. García ha fet arribar a l'Ajuntament de Blanes, a Medi Ambient de la Generalitat i l'Agència Catalana de l'Aigua vídeos, fotos i documentació, sense que això hagi servit per començar a resoldre la problemàtica, afirmen des de l'associació veïnal.

El segu?ent pas que han dut a terme des de l'Associació és la recollida de signatures de veïns i veïnes, promoguda per la veïna Mimi Rodríguez, amb l'objectiu que es dugui a terme la neteja de la riera. Segons van informar ahir des de l'Associació de Veïns de la Pedrera, amb aquesta campanya ja porten més de 1.050 signatures recollides.

D'altra banda, l'Ateneu Sa Fera Ferotge de Blanes ha proposat dur a terme una neteja auto-organitzada pels veïns i veïnes i ja hi ha 50 persones voluntàries per a realitzar-la. També s'han preparat les eïnes necessàries.

Finalment, l'associació ha reclamat una reunió amb l'actual alcalde de Blanes, Miquel Lupiañez (PSC), amb el qual es trobarà recentment. En aquesta reunió, Miquel Lupiañez va explicar-los que li pertoca a l'ACA fer els treballs de neteja de riera. També els va comunicar que l'Ajuntament no té diners per realitzar-los però que es compromet a ajudar perquè s'obtingui una solució per als veïns de la Pedrera.