La CUP de Lloret de Mar -sense representació a l'Ajuntament- exigeix a la corporació municipal que revoqui de manera oficial el guardó que l'any 1966 el ple lloretenc va concedir a l'aleshores dictador Francisco Franco. Es tracta del Llorer d'Or, premi honorífic que va ser creat per l'Ajuntament lloretenc el 1964 per reconèixer els "mèrits excepcionals de caire patriòtic, intel·lectual i moral". Per la seva revocació -la concedida a Franco i a tres ministres de la dictadura-, la CUP ha elaborat una moció perquè els grups municipals la portin al ple i sigui aprovada.

La moció també demana la devolució de les plaques que es van concedir a les citades quatre persones i, en cas que no es faci efectiu, reclamar-les als descendents o fundacions que les tinguin perquè "no volem que la nostra vila tingui cap tipus de vinculació amb personatges de tant infausta memòria". Finalment, aposta la CUP perquè Lloret es declari "com a municipi antifeixista, antiracista i antipatriarcal, principis democràtics i contraris als promulgats pel règim de la dictadura i, en particular, per aquests personatges".

En la premsa de l'època, es va informar que el ple de l'Ajuntament de Lloret va aprovar la concessió del guardó a Franco "com a testimoni d'adhesió i agraïment per la seva gran obra històrica per a la salvació de la pàtria". Pel que fa als ministres que la van rebre van ser: Perdro Nieto Antúnez, que fou ministre de la Marina; Gonzalo Fernández de la Mora, ministre d'Obres Públiques; i Luís Rodríguez de Miguel, que va ser el màxim responsable del Ministeri de l'Habitatge.

La CUP, a més de denunciar aquest fet, critica "la despreocupació i manca de memòria històrica per part de la institució municipal i la resta de forces polítiques en actiu durant els últims 40 anys". Segons la formació independentista, el darrer guardó d'aquestes característiques es va concedir el 1991.