Blanes posarà en marxa aquest diumenge un mercat mensual d'objectes de segona mà. Presentat sota el nom de «La Ganga», tindrà lloc un diumenge al matí durant els pròxims mesos com a prova pilot per veure quin acolliment té, segons va informar ahir l'Ajuntament blanenc. En cas que el balanç sigui positiu, s'establirà que tingui una periodicitat estable, coincidint sempre amb el primer diumenge de cada mes. El juny de l'any passat ja es va posar en marxa un mercat ambulant de teixits i altres productes que es fa cada dissabte al matí i que, després d'un any, es considera consolidat.

En el nou mercat, l'Associació de Veïns de La Plantera va contactar amb un col·lectiu que es dedica a fer mercats de venda d'objectes de segona mà i es va acordar que, abans d'implantar-lo de manera definitiva, es faria una prova durant uns mesos. El mercat inclourà entre 15 i 20 parades, i la prova començarà el 6 de setembre.

«La Ganga» estarà instal·lat al Passeig de Catalunya, el mateix indret on també es posa en marxa els dissabtes al matí el Mercat Ambulant, i es vendran tot tipus d'objectes que, a diferència d'un Mercat de Brocanters, no superen la franja compresa entre els 50 i els 100 anys d'antiguitat.