El grup municipal d'ICV-EUiA proposarà que l'Ajuntament de Blanes s'ofereixi per acollir persones refugiades de la guerra de Síria i sumar-se així a la proposta de l'Ajuntament de Barcelona de creació d'una xarxa de ciutats refugi. La coalició va presentar ahir una moció al proper ple de setembre en aquest sentit. En aquesta s'exposa la manca de voluntat política de les institucions europees i del Govern del PP per afrontar aquesta crisi, que està causant milers de morts.

El grup municipal d'ICV-EUiA assegura que aquesta situació vulnera els principis de la Convenció de Ginebra, segons la qual cal facilitar l'estatut de refugiat i donar protecció jurídica a les persones que fugen de països en guerra. Així, la moció insta a l'Estat espanyol a activar les polítiques d'asil polític i a la Generalitat perquè hi tingui un paper actiu oferint la seva col·laboració alhora d'acollir les persones refugiades.

Segons ha comentat Joan Salmerón, regidor portaveu i responsable d'Immigració de la coalició d'esquerres, «la moció, proposa que l'Ajuntament hauria de comprometre's a acollir persones refugiades i facilitar allotjament temporal, manutenció, i les ajudes necessàries socials i jurídiques i posar a la seva disposició els serveis públics de formació, acollida, llengua i integració».

La coalició deixa obertes les portes a totes les altres formacions polítiques que integren l'Ajuntament de Blanes perquè es puguin sumar a aquesta moció que presenta.