Els veïns de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes disposen d'un nou servei de transport públic a demanda per desplaçar-se fins al nucli del municipi, a Sils o Santa Coloma de Farners. Segons ha informat el consistori, el servei es prestarà d'entrada, i com a prova pilot, tots els divendres no festius. Com que es tracta d'un servei a demanda, només recollirà els usuaris que hagin trucat a l'empresa adjudicatària del servei -Teisa- abans de les 18.00 hores del dia laborable anterior al divendres que es vulgui realitzar el desplaçament.

La mesura podrà suposar un avantatge per als residents d'aquesta urbanització que es troba situada a 15 quilòmetres del nucli de Riudarenes i que no disposen de vehicle privat per poder realitzar gestions al poble o als municipis veïns de Sils o Santa Coloma.

Fins ara, la urbanització no disposava de cap transport públic. De moment, segons va explicar ahir l'alcalde, Jordi Gironès, es tracta d'una prova per fomentar el transport públic i només funcionarà els divendres no festius. Amb tot, si la mesura té èxit, va afegir, la intenció és augmentar tan el nombre de dies com la freqüència de pas.

Així, ara mateix, el cost per trajecte és de 2,10 euros fins a Riudarenes i Sils i de 2,85 fins a Santa Coloma. El servei ha estat una iniciativa del Consell Comarcal de la Selva amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i té el suport de l'Ajuntament de Riudarenes.

El primer autobús sortirà a les 8.45 del matí de Santa Coloma de Farners, passarà per Riudarenes, Sils/Mallorquines i arribarà a Can Fornaca a les 9.15 hores per iniciar el recorregut de tornada i arribar de nou a Santa Coloma a les 10.00 hores. Amb el mateix recorregut, hi haurà un altre autobús a la tarda que sortirà a les 13.00 hores de Santa Coloma, arribarà a Can Fornaca a les 13.40 i tornarà a la capital de la Selva a les 14.15 hores.

La urbanització de Can Fornaca té uns 500 residents fixos i «els usuaris hauran de ser els protagonistes en la utilització del transport públic», sentencia Gironès.