L'Ajuntament de?Riudellots de la Selva ha fet una crida al civisme i a la col·laboració ciutadana per mantenir net d'excrements de gossos les zones verdes del municipi. Amb el lema «Riudellots és casa teva, cuida-la!», l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament busca corregir les conductes incíviques d'alguns propietaris de gossos, que, tot i ser produïdes per una minoria, «suposen un deteriorament dels espais públics i perjudica el benestar i la convivència de tots nosaltres», explica la regidora de Medi Ambient, Carme Camps.

Mitjançant una carta, el consistori de Riudellots aprofita per agrair i destacar la col·laboració dels veïns i veïnes, per aconse?guir un municipi cívic i responsable. En un comunicat, Camps va manifestar que «gràcies a la col·laboració ciutadana els resultats són bons i ens hem de felicitar, però encara hi ha una minoria que no cuida prou el nostre entorn i per aquest motiu cal seguir treballant per millorar aquesta situació».

Riudellots disposa d'una ordenança reguladora de la tinença i registre d'animals domèstics que preveu sancions de fins a 120 euros en cas d'incompliment. Així mateix, l'Ajuntament recorda que els gossos han d'estar censats, disposar del número d'identificació i de cartilla sanitària, han d'anar lligats quan circulin per la via pública i en cas de ser considerats perillosos, anar amb morrió.