La Plataforma d'Activistes per l'Habitatge i contra el Capitalisme de Blanes -PAHC Blanes- ha ocupat un bloc de quatre pisos al carrer Sant Antoni 3, al centre de Blanes. El bloc, informa la plataforma, s'ha destinat a famílies que no poden pagar un lloguer a preu de mercat perquè no tenen feina i els seus ingressos són mínims o no tenen cap entrada de diners.

Actualment, han afegit des de la plataforma, ja hi viuen 10 persones, vuit adults i dos menors, però no disposen de subministre d'aigua. El seu objectiu ara és arreglar els habitatges que portaven mes de dos anys abandonats, bruts i amb molts desperfectes, per poder viure dignament, ha afirmat la PAHC Blanes.

La plataforma reclama una reunió amb l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiañez (PSC), i formar part de la Taula Local pel Dret a l'Habitatge, que es reunirà el dia 28 de setembre a les 11 del matí i així normalitzar la situació d'aquestes i altres famílies. A més, demanen al veïnatge tota la col·laboració i solidaritat possible per poder sortir endavant. També alerten que tenen quatre famílies més amb data pròxima de desnonament. Cal recordar que aquest és el segon bloc de pisos que ocupa aquesta plataforma a Blanes. El primer va ser l'11 de maig de 2013 a la travessera Joaquim Ruyra: aleshores, va ser un bloc de vuit pisos.

Aquest és el segon bloc que hi ha ocupat actualment a les comarques gironines. L'altre és el bloc de Salt, que ha estat ocupat per la PAH?Girona-Salt en dues ocasions.