L'alcalde d'Hostalric valora fer el pas d'Unió a Convergència

El batlle Josep Antoni Frias esperarà fins a després de les eleccions per explicar el seu futur polític fora d'UDC

21.09.2015 | 07:16
L´alcalde d´Hostalric, Josep Antoni Frias, en un ple de la Diputació al juliol.

L'alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, que fins ara ha militat a Unió, valora demanar la seva incorporació a Convergència (CDC). De fet, fonts consultades per Diari de Girona apunten també que el batlle fins i tot ja s'hauria donat de baixa d'Unió, en desacord per la posició del partit contrària a la independència i que hauria demanat ja entrar a CDC. Frias s'havia manifestat públicament a favor del procés sobiranista i des feia un temps valorava deixar Unió, com avançava dissabte aquest diari.
Així, segons les fonts consultades, Frias podria haver fet el pasla mateixa setmana passada. Tot i això, preguntat per aquest diari sobre la seva baixa d'Unió i incorporació a CDC, l'alcalde d'Hostalric va mantenir la incògnita i va dir que espera a fer les declaracions fins a després de les eleccions catalanes del 27 de setembre. Amb tot, no va negar ni confirmar que hagi deixat UDC, però sí que va afirmar que no ha «anat enlloc». De fet, la decisió d'esperar a després del 27-S és una posició que comparteixen exmilitants d'UDC.
Frias seria el segon alcalde de la comarca de la Selva que abandona Unió. Aquest estiu, el veterà alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, va estripar el carnet del partit democristià i va manifestar el suport a la llista de?Junts pel Sí.
Frias va entrar a l'Ajuntament com a regidor de govern als comicis de 2003 per CiU, si bé ho va fer com a independent. El 2007 es va donar d'alta com a militant a UDC i llavors va ser l'alcaldable de CiU. Des de llavors, és l'alcalde. En les eleccions locals del mes de maig, Frias va aconseguir una àmplia majoria amb 7 dels 11 regidors.
Frias és diputat a la Diputació de Girona, on s'encarrega de l'organisme autònom Diplab. L'acta de diputat és personal i no hauria de retornar-la al partit, igual que amb l'acta de regidor a l'Ajuntament. Altres exmilitants d'Unió s'han unit després a l'escissió Demòcrates per Catalunya, a CDC o han renunciat a anar a cap altre partit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema