L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs de neteja d'un tram de la riera de la Grevolosa, que forma part de la conca del riu Onyar, al seu pas per Vilobí d'Onyar. L'actuació s'ha concentrat en un tram no urbà de 650 metres, prop de la carretera GI-533 i els treballs han consistit a retirar sediments de la llera de la riera, perfilar els marges i talar la vegetació que havia crescut a la zona. També s'han retirat arbres caiguts i canyes. L'empresa pública Forestal Catalana s'ha encarregat dels treballs que han permès recuperar la capacitat hidràulica de la riera, garantir la circulació de l'aigua sense obstacles i minimitzar possibles riscos en cas d'avingudes.

La neteja l'ha portat a terme l'empresa pública Forestal Catalana SA en virtut del conveni signat amb l'ACA. En principi, l'Agència Catalana de l'Aigua ha previst destinar més d'un milió d'euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres durant aquest 2015. Una partida de 400.000 euros està destinada a actuacions fora de zona urbana i 300.000 euros s'han previst per actuacions dins de zona urbana acordades amb els ajuntaments on l'ACA aporta el 80% de la inversió i els consistoris beneficiats han de cobrir el 20% restant.

Finalment, l'ACA també destina una partida de 340.500 euros per actuacions d'emergència en lleres afectades per les ventades i riuades de la tardor del 2014. Dins d'aquest àmbit s'emmarquen els treballs que s'han fet aVilobí.